Zarif: İran güçlü komşuluk politikasını savunuyor

Çar, 27/11/2019 - 08:23

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, İran İslam Cumhuriyeti’nin güçlü komşuluk politikasına inandığını ve bunun gerçekleşmesi yönünde adım attığını vurguladı.

Welayet News - İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, Salı günü Tahran’da Ekonomik İşbirliği Teşkilatı (ECO) toplantısında yaptığı konuşmada, “İran’ın güçlü komşuluk politikasına inandığını, zira ülkelerin güçlü komşular sayesinde kendi amaçlarını da takip edip gerçekleştirebiliceğini” söyledi.

İran’ın ECO üyesi ülkelerle kurduğu ilişkilerin aynısının Fars Körfezi’ndeki ülkelerle de kurulması ve bu ilişkilerin onlara da sırayet etmesi eğiliminde olduğunu tasrih eden Zarif, sözlerini şöyle sürdürdü: “Iran Irak’la savaştan bu yana Fars Körfezi’nde sürekli toplu güvenlik planı peşinde olmuştur. Iran Cumhurbaşkanı tarafından genel kurulda sunulan Hürmüz Barış Girişimi de bu doğrultuda olmuştur. İbirliğinden hepimiz faydanalacağız. Güvenlik ancak işbirliğiyle sağlanabilir. Iran dostluk elini bölge ülkelerine uzatmıştır”.     

Tags: 


Yeni yorum ekle