Irak el-Fetih Koalisyonu: Kürtler ABD’nin Vaatlerine Güvenmemeli

Sa, 26/11/2019 - 09:48

Irak Temsilciler Meclisi'ndeki el-Fetih koalisyonu temsilcisi, Amerika'nın verdiği sözleri boş olarak nitelendirdi ve ülkesinin siyasi güçlerini onlara güvenmemeye çağırdı.

Welayet News - Irak Temsilciler Meclisi'ndeki el-Fetih Koalisyonu temsilcisi Muhammed el-Beldavi, el-Malume haber merkezine verdiği demeçte, Kürt ve Sünni siyasi güçlerini, ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence’in Irak’a yaptığı son ziyaretin ardından ABD’nin yaklaşımlarını benimsememeleri ve Washington’un sahte vaatlerine inanmamaları yönünde çağrıda bulundu.

El-Fetih koalisyonu milletvekili Muhammed el-Beldavi; "Kürt siyasi güçleri, Pence’nin Erbil’e olan ziyaretine ümit bağlayamaz. Çünkü Amerikan tarafları, son yıllarda tüm vaatlerinde Kürtlere ihanet etti." açıklamasında bulundu. Muhammed el-Beldavi; "Irak Kürdistan bölgesi ve Sünni bölgeler, özellikle Suriye'deki Kürt planları ve kuzey Irak'ta tekrarlanan ihanetlere maruz kaldı ve Kürtler, Bağdat ile çalışmaya devam etmeli." diye belirtti. El-Fetih koalisyonu milletvekili, son olarak şöyle konuştu: "Bağdat'la Erbil arasındaki ilişkiler çok iyi ve sahte Amerikan vaatlerine karşı bu ilişkiler riske ve tehlikeye atılamaz."



Yeni yorum ekle