İsyancılar Gizli Silahlarla Halka Ateş Ediyorlardı

Sa, 26/11/2019 - 08:45

Devrim Muhafızları Sözcüsü, İran’da yaşanan son olayların arkasında İsrail ve Amerika’nın olduğunu belirterek, “Bu ayaklanmalarda IŞİD’in yaptıklarına benzer davranışlara şahit olduk ve çatışma çıkartmak için kadınların kullanılması yeni bir tecrübeydi” dedi.

Welayet News - Devrim Muhafızları Sözcüsü General Ramazan Şerif, Kirman şehrinde yaptığı konuşmada, benzin fiyatlarının artmasının ardından yaşanan olaylara değinerek şu ifadelerde bulundu: ‘Bu süreç boyunca, bazı medya kuruluşları eski tecrübelerle heyecan yaratmaya çalıştılar ve çeteler yardımıyla, şehirlerde sorunlar çıkarmak istiyorlardı. Eğer güvenlik güçleri olmasaydı, bu ayaklanmalar hızlı bir şekilde toparlanamazdı. Çünkü düşmanın ayrıntılı planları vardı. Ülkemizde ne zaman benzin fiyatları yükselse, bunun ardından itirazlar da yaşanıyor ve yetkililerin aldıkları tedbirler ölçüsünde bu protestolar farklılıklar gösteriyor.

Bu olayların arkasında Amerika ve İsrail vardı. Halkın hoşnut olmadığı durumlar ve düşmanın sebep olduğu ekonomik baskılar dikkate alındığında, benzin fiyatlarındaki artış da düşmana propaganda yapması için fırsat verdi. Son olaylardaki şiddet benzeri görülmemiş bir durumdu. Bu ayaklanmalarda IŞİD’in yaptıklarına benzer davranışlara şahit olduk, isyancılar gizli silahlarla halka ateş açıyordu, üst düzey bir şiddet, organize hareketler ve çatışma çıkması için kadınların kullanılması bu olaylardaki yeni tecrübelerdi. Kabul edilir ve basiret sahibi bir lider eksikliği, ülkelerin ve toplumların en büyük boşluğudur. Ne mutlu ki, bizim sistemimiz böyle bir rehbere sahiptir.

Eğer yaşanan son olaylarda İmam Hamanei’nin son konuşması olmasaydı, durumumuz çok daha kötü ve düşmanın suiistimalde bulunması için daha fazla fırsat olurdu. İmam Hamanei’nin konuşmaları, halkın isyancılardan ayrılmasını sağladı. İslam İnkılabı Rehberi’nin basireti, halkın bilinci ve güvenlik kuvvetlerinin fedakarlığıyla bu aşamadan da selamet içerisinde geçtik. 40 yıl geçti ve bu 40 yıl, düşman ile mücadele ve devrimin istikrarıydı. Önümüzdeki 40 yılda da İnkılabımızı zaferler ve gelişimler bekliyor. İran İslam Cumhuriyeti askeri alanda düşmanla savaşıp onu yenebilir. Amerikan İHA’sının düşürülmesinde ve İngiliz gemisinin ele geçirilmesinde buna şahit olduk. İran İslam Cumhuriyeti'nin askeri ve savunma alanının güvenliğiyle kimse mücadele edemez ve düşman bunu çok iyi biliyor. Bu nedenle düşman, ülkede yaşanan olaylardan faydalanmaya ve münafıkların kalıntılarını kullanarak hedefine ulaşmaya çalıştı. İslam İnkılabının geleceği parlak ve aydındır. Medyanın, inkılabın ikinci adım beyanına dayanarak, topluma gerçek ve aydınlık bir umut yayması gerekiyor. Akıllı medya dengeleme sistemi, kamuoyuna yol göstermeli, düşmanın medya ve psikolojik operasyonlarının tuzağına düşmemelidir.’

Tags: 


Yeni yorum ekle