Libya'da Hafter başkentte 'uçuşa yasak bölge' ilan etti

Pa, 24/11/2019 - 09:17

Libya'da ABD, Arabistan ve BAE destekli merkezi hükümet karşıtı general Halife Hafter, dün gece Trablus'ta 'uçuşa yasak bölge' ilan etti.

Welayet News - Fars haber ajansına göre, Hafter tarafından yayınlanan bildiride, sözkonusu 'uçuşa yasak bölge'ye başta yolcu uçakları olmak üzere bütün uçakların uyması gerektiği bildirildi.

Bu arada Hafter güçlerinin  'uçuşa yasak bölge'de koyduğu şartları ne kadar uygulamaya geçireceği ise bilinmiyor.

Halife Hafter güçlerinin 4 nisan'dan itibaren Trablus'a yönelik başlattığı saldırılarda çıkan çatışmalarda bu zamana kadar en az 1090 kişi ölürken 5700 kişi de yaralandı, onbinlerce insan da evini barkını terketmek zorunda kaldı.

Öte yandan Afrika Komutanlığına (AFRICOM) ait bir insansız hava aracının Libya'da radardan kaybolduğu bildirildi.

ABD Afrika Komutanlığına (AFRICOM) ait bir insansız hava aracının Libya'da  radardan kaybolduğu bildirildi. AFRICOM'dan yapılan açıklamada "Afrika Komutanlığına ait silahsız ve uzaktan kumandalı bir hava aracı Libya'nın Trablus bölgesi üzerinde 21 Kasım'da kayboldu." denildi.

İHA'lar ile Libya'da güvenlik durumu ve terör faaliyetlerinin gözetlendiği belirtilen açıklamada, "(İHA) Operasyonlar Libya'daki terörle mücadele faaliyetlerinde önemlidir ve tamamen hükümetle koordinasyon halinde yapılıyor." ifadesine yer verildi.

Açıklamada olayla ilgili soruşturma başlatıldığı bildirildi.

Tags: 


Yeni yorum ekle