ABD, Bolivya'da darbe hükümetine desteğini yineledi

Cu, 22/11/2019 - 14:00

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Bolivya'da seçim yapılması çağrısında bulundu. Pompeo, "Başkan Jeanine Anez'in önderlik ettiği geçici hükümete verdiğimiz desteği de yineliyoruz" ifadelerini kullandı.

Welayet News - ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Bolivya’da devam eden protestolara atıfta bulunarak, taraflara gerginliğin düşürülmesi ve ülke genelinde yeni bir seçim yapılması çağrısında bulundu. Pompeo, ordunun baskısıyla Devlet Başkanı Evo Morales’in istifa ettiği Bolivya’daki gelişmelere ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.

Açıklamada anayasa ve demokrasinin yeniden inşası adına Bolivya halkının özgür ve şeffaf bir seçim isteğine vurgu yapan Pompeo, “20 Ekim’de düzenlenen başkanlık seçimlerinde hile ve düzensizlik yapanlar Bolivya’nın iyiliği için kenara çekilmelidir. Bolivya’daki her siyasi partinin, vatandaşların haklarına saygı gösterilen bir seçim sürecinde kendi seslerini duyurma hakkı vardır.” ifadelerini kullandı. Öte yandan Pompeo, ülke genelinde yapılan protestolara da değinerek, Bolivya için basın özgürlüğünü ve yapılan barışçıl  protestoları desteklediklerini belirtti.

Tags: 


Yeni yorum ekle