Hizbullah: Amerika Lübnan’daki Hareketleri Suistimal Etmek İstiyor

Cu, 22/11/2019 - 09:13

Hizbullah Yürütme Konseyi Başkan Yardımcısı, Amerika ve Lübnan içerisindeki kollarının halk hareketlerini suistimal etmek ve kendi hedeflerine doğru yönlendirmek istediklerini söyledi.

Welayet News - Hizbullah Yürütme Konseyi Başkan Yardımcısı Şeyh Ali Damuş, Beyrut’ta düzenlenen siyasi bir toplantıda, ABD’nin ve Lübnan’daki kollarının halk hareketlerinden yararlanmaya ve bu hareketleri kendi hedeflerine itmeye çalıştıklarını belirterek şu ifadelerde bulundu: ‘Bu amaçların başında, ekonomiyi kurtarma bahanesiyle kabinenin siyasi oluşumunu değiştirmek geliyor. Amerika için bu amaçlara ulaşmak, sınırların İsrail’in şartlarına göre şekillenmesi, Amerikan şirketlerinin yararına petrol çıkarılması, direnişin silahları konusunda dava açılması ve direnişin siyasi ve kamu alanında izole edilmesi gibi bir dizi siyasi hedefe ulaşmak için bir başlangıçtır.

Protestocuların sosyal, ekonomik ve geçim gibi haklı talepleri Hizbullah’ın gündemindedir ve Hizbullah, bu taleplerin gerçekleşmesi için sokaklara inenlerle, Lübnan halkının menfaatlerine aykırı siyasi projeler için sokaklara inenleri ayırmaktadır. Biz başından beri haklı talepleri teyit ettiğimizi açıkladık ve bu hareketlerin siyasileştirilmesi konusunda uyardık ve halkın feryat ve taleplerine cevap verilmesi için baskı yaptık. Eğer hükümet istifa etmeseydi, reform paketlerinin maddeleri halkın baskısı altında belirli bir zamanda uygulanabilirdi ama hükümetin istifası, Lübnanlıların zamanlarını boşa harcadı ve reform paketlerinin uygulanmasını durdurdu. Lübnan Meclisi’nin tatil edilmesi, kurumların çalışmalarının felç olması, caddelerin ve sokakların kapatılması ve ülkede kaos ortamının oluşturulması, mevcut siyasi denklemi kırmak ve hükümetin kurulması konusunda şartlar dayatmak için baskı yapmak doğrultusunda gerçekleşmiştir.

Daha fazla farkındalık gerektiren yeni bir aşamayla karşı karşıyayız. Ayrıca daha fazla sabra ve kararlılığa ihtiyacımız var. Hizbullah’ın Lübnan’a hizmet etmek için kullandığı birçok güç faktörü var ve endişelenilecek hiçbir şey yok. Düşman, savaş ve fitne çıkararak elde edemediği şeyi siyasetle de (ne ılık savaşla ne de halkın sorunlarını kullanarak ) alamayacaktır.’



Yeni yorum ekle