İran'daki Kargaşada CIA Parmağı

Per, 21/11/2019 - 08:14

Amerikan Ran Paul düşünde kuruluşu müdürü Daniel Mac Adams, İran'daki isyan girişimlerinde Amerikan İstihbarat Kuruluşu'nun (CIA) etkin rolünün olduğunu ifşa etti.

Welayet News - Fars haber ajansına göre, Mac Adams, RT kanalına verdiği demeçte, İran'da son zamanlarda akaryakıt fiyatlarına getirilen düzenlemelere karşı yapılan protesto gösterilerinde isyancıların yönlendirilmesinde CIA'nın rolünün olduğunu belirterek, bu gelişmelerin yalnızca akaryakıt fiyatlarına bir tepki olmadığı aksine İran'da Amerikan işbirlikçileri kanalıyla CIA'nın programını yürütmesi olduğunu söyledi. Mac Adams, İran'da binlerce insanın katlinden sorumlu Halkın Münafıkları adlı terör örgütünün, bu gibi kaos ortamını CIA'nın programını hayata geçirmek için kullandığını zira Trump yönetiminin zaten bu gibi olayları kışkırttığını bildirdi. Bu arada Beyaz Saray pazar günü yayınladığı bildiride çok açık bir şekilde İran'daki isyancılara destek verdiğini bildirdi.

Öte yandan İran Uzmanlar Meclisi Başkanı Ayetullah Cenneti, “ABD yetkilileri, uğursuz Pehlevi Hanedanı, İslam Devrimi karşıtı canilerin haydutlar tarafından yapılan şiddet ve yıkıma destek vermesi düşmanın çoktan böyle bir eylemi planladığını gösteriyor.” dedi. Ayetullah Cenneti, ülkedeki son olaylara dair şunları kaydetti: “Güvensizlik ve kaos halkın isteği değil, evleri ve dükkanları yağmalayıp yakmak halkın işi değildir; yolları kapatmak, silah ve bıçakla vatandaşlar ile güvenlik güçlerine saldırmak halkın işi değil. Emniyet güçleri haydutlara karşı kamu düzenini korumalı." “ABD yetkilileri, uğursuz Pehlevi Hanedanı, İslam Devrimi karşıtı canilerin haydutlar tarafından yapılan şiddet ve yıkıma destek vermesi düşmanın çoktan böyle bir eylemi planladığını gösteriyor.” ifadesini kullanan Ayetullah Cenneti, protestolarda duyarlı vatandaşların saflarını haydutlarınkinden ayırmasıyla düşmanın hayal kırıklığına uğratıldığını söyledi.

Tags: 


Yeni yorum ekle