Almanya'da Hazreti Muhammed Mustafa (s.a.a) ve İmam Cafer Sadık’ın doğum yıldönümleri coşkuyla kutlandı

Pa, 17/11/2019 - 15:59

Hazreti Muhammed Mustafa (s.a.a)’nın ve İmam Cafer Sadık’ın mübarek velayetleri ve Vahdet Haftası Kur'an ve Ehli Beyt Merkezi Offenbach’da kutlandı.

Welayet News - Almanya ve Hollanda şehirlerinden gelen Ehl-i Beyt dostlarının katılımıyla düzenlenen merasimde Hazreti Muhammed Mustafa (s.a.a) ve İmam Cafer Sadık’ın doğum yıldönümleri coşkuyla kutlandı.

Zülküf hocanın Kur’an tilavetinin ardından Halil hoca açılış konuşmasını yaptı. Mühterem konuşmacı konuşmasında müminlerin birbirlerine karşı samimiyete ve kardeşlik ilkesine dikkat etmeleri gerektiğini ifade etti. Yunus Çakar bir sonraki konuşmacı olarak sunumunu almanca diliyle yaptı ve özellikle gençlerin Peygamber efendimizi örnek almaları gerektiğine vurgu yaptı. El Mustafa üniversitesinden katılımda bulunan Hüccetülislam Mehdevi konuk konuşmacı olarak konuşmasında merhum Avci hocanın risaletin sesini bir çok insana yetiştirmede bir ömür emek verdiğini hatırlatarak o merhuma sadaketin ancak başlattığı yolun Ehi Beyt dostları tarafından idame edilmesiyle mümkün olduğunu ve bunun bir vazife olduğunu ifade etti. Hüccetülislam Mehdevi Peygamber efendimizin tüm yeryüzü insanları için son peygamber olarak gönderildiğini söylerek müminlerin alemlere rahmet olarak gönderilen Peygmaberi tüm insalara tanıtmaları gerektiğini açıkladı. İbrahim Çakar hoca ise konuşmasında Peygamber efendimiz Muhammed Mustafa(s a a) şahsında ilahi isimlerin tecelli bulduğunu ve Celal ile Cemal isimlerinin o yüce şahsiyette inikas buluğunu söylerek Peygamber efendimzin risaletinin başta masum imamlar ve daha sonra Velayet makamı tarafından sürdürüldüğünü bildirdi. Mühterem konuşmacı günümüzde Velayet makamında olan İmam Hameni’nin yanında olmayı Peygmber efendimizin yolunda olma olarak nitelendirdi.

Bir çok gencin katıldığı toplantıda Seyefulla almanca Mehdi Türkce şiirler okudular ve Mehdi Can bağlama eşliğinde Peygamber efendmiz için bir ezgiyi katılımcılarla paylaştı. Den Haag Kur’an ve Ehli Beyt merkezi ise vahdet haftası hakkında çocuklar ve gençler arasında düzenlediği resim, makale ve şiir yarışmasında derece alanların eserlerini sinevizyonla tanıttı.

Welayet News 



Yeni yorum ekle