İslam İnkılabı, Dünyadaki Müslümanların Uyanışını Başlattı

Cu, 15/11/2019 - 08:35

Ekrem el-Kabi şu ifadelerde bulundu: ‘Irak’ta ve Filistin’de, halkın birliğine zarar vermek için Siyonistlerin, Birleşik Arap Emirlikleri’nin ve Arapların çeşitli komplolarına şahit olmaktayız.

Welayet News - Nuceba İslami Direniş Hareketi Genel Sekreteri Şeyh Ekrem el-Kabi, Otuz üçüncü İslam Birliği Konferansının açılış töreninde konuştu ve İslam İnkılabının, Dünyadaki Müslümanların uyanışını başlattığını belirtti. Ekrem el-Kabi, İran İslam Cumhuriyeti’nin mesajının mazlumları ve muztazafları desteklemek olduğunu söyledi ve “Direniş ekseni ülkeleri de İslam İnkılabını örnek alarak, bu sloganı gerçekleştirmek istiyor” dedi. Nuceba Hareketi Genel Sekreteri konuşmasının devamında Irak’ta yaşanan son gelişmelere değinerek şu ifadelerde bulundu: ‘Başta İsrail olmak üzere İslam düşmanları asla Müslümanların rahat olmasını istemiyorlar. Irak’ta ve Filistin’de, halkın birliğine zarar vermek için Siyonistlerin, Birleşik Arap Emirlikleri’nin ve Arapların çeşitli komplolarına şahit olmaktayız.

Irak halkının meşru talepleri var ama düşmanlar, halkın protestolarına nüfuz ederek onları kışkırtmak istiyorlar. Irak halkı, hükümeti kendinden biri olarak görmektedir ve ABD’nin Irak’taki varlığından kaynaklanan yolsuzluğu protesto etmekte ve düşmanlar ise bu durumdan yararlanmanın peşindedir. Düşmanların amacı Irak’ı yağmalamaktır. Düşmanlar bazı grupları destekleyerek, halkın haklı haklarını ayak altına almaktadır. Düşmanlar tefrika yaratmak istiyorlar. Bu nedenle okullara ve üniversitelere nüfuz etmek istiyorlar ama Irak halkı, Amerika’yı kovarak dünya müstekbirlerine sert bir tokat atmıştır.’



Yeni yorum ekle