İran, Siyonist Rejimin İslami Cihad Komutanına Düzenlediği Suikastı Kınadı

Çar, 13/11/2019 - 09:21

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, Siyonist rejimin Gazze’ye gerçekleştirdiği saldırıyı ve İslami Cihad komutanına düzenlediği suikastı şiddetle kınadı.

Welayet News - İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Seyyid Abbas Musevi, Siyonist rejimin Gazze’ye gerçekleştirdiği terör saldırısını ve İslami Cihad komutanına düzenlediği suikastı şiddetle kınadı ve bu işgalci rejimin uluslararası mahkemelerde savaş suçlusu olarak cezalandırılması gerektiğini vurguladı.

Musevi, Filistin halkının meşru mücadelesini ve kahramanca direnişini takdir ederek, birlik ve direnişin, Filistin’i gasp edenlerle mücadelede halkın tek seçeneği olduğunu belirtti.

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, Siyonist rejimin saldırılarına ve terör eylemlerine karşı uluslararası örgütlerin ve toplulukların sessizliğine ve tepkisiz kalmalarına değindi ve şunları söyledi: ‘Ne yazık ki, bu acımasız ve çocuk katili rejime destek verilmesi gölgesinde, işgal altındaki bölgelerde ve bu bölgelerin dışında, Filistin halkına ve savaşçılarına karşı suikast ve cinayetler devam etmektedir.’

Abbas Musevi açıklamasının sonunda, bölgesel ve uluslararası örgütleri ve toplulukları, insani ve hukuki görevlerini yapmaya ve Kudüs işgalcilerinin terör eylemlerini durdurmak ve savunmasız ve ezilen Filistin halkını korumak için sorumluluklarını yerine getirmeye çağırdı.

Hatırlatmak gerekir ki, Siyonist Rejim savaş uçakları Salı günü Gazze’nin el-Şecaiyye bölgesinde Filistin İslami Cihad Hareketi’nin askeri kanadı Kudüs Seriyyeleri’nin üst düzey komutanlarından Baha Ebu el-Ata’yı hedef aldı.

Siyonist rejim savaş uçakları Salı günü öğleden sonra da Gazze Şeridi’nin kuzey ve güneyine yeni saldırılar düzenledi ve Gazze Şeridi’nin güneyinde bulunan el-Karara bölgesinde direnişin bir üssünü hedef aldı.



Yeni yorum ekle