Ayetullah Sistani İle Görüşen BM Temsilcisinden Açıklama

Sa, 12/11/2019 - 08:34

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri'nin Irak Özel Temsilcisi, Ayetulllah Sistani ile görüşmesinin ardından toplantı sonuçlarını açıkladı.

Welayet News - Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri’nin Irak Özel Temsilcisi ve BM Irak Yardım Misyonu (UNAMI) Başkanı Jeanine Hennis-Plasschaert, dün Necef’te Irak’ın dini mercilerinden Ayetullah Sistani ile bir araya geldi.

Plasschaert, bu görüşmeden sonra düzenlenen basın toplantısında; dini merciiyyetin, siyasi grupların reformları yerine getirme konusunda ciddi olmamalarından endişe duyduğunu söyledi.

Jeanine Hennis-Plasschaert, Iraklı yetkililerin göstericilerin taleplerine uyma zamanının geldiğini belirtti.

Ayetullah Sistani ile gerçekleştirdiği görüşmeden bahseden BM temsilcisi şu ifadelerde bulundu: ‘Bugün burada olmak ve Ayetullah Sistani ile görüşmek büyük bir onurdu. Bu görüşmeyi gerçekleştirmemin nedeni, Irak’ın karşı karşıya olduğu durumdu ve merciiyyet, protestoculara karşı şiddet uygulanmamasını vurguluyor.

Bir kez daha şiddet uygulayanların hesap vermelerini ve tutuklamaların ve kaçırılmaların durdurulmasını ve makul bir sürede gerçek bir reformun yapılması için çalışılmasını istiyoruz.’

Merciiyyet, siyasi grupların reform konusunda ciddi olmadığından endişe duyuyor

Öte yandan El-Fırat Kanalı, Jeanine Hennis-Plasschaert’ın protestoculardan, meşru talepleri karşılanıncaya kadar evlerine dönmemelerini istediğini açıkladı. Plasschaert, yetkililerin bunu yapacak gücü olmaması veya bu talepleri yerine getirmek istememesi halinde, daha farklı bir tutum sergilenmesi gerektiğini iddia etti.

Irak’ın egemenliğini vurgulayan Birleşmiş Milletler temsilcisi, Irak’ın ülkeler arasındaki çatışmanın bir sahnesi olamayacağını söyledi.



Yeni yorum ekle