Müslüman alimler BAE’nin boykut edilmesini istediler

Pt, 11/11/2019 - 19:33

Müslüman alimler İslma dünyasının dört bir tarafındaki Arap ve Müslüman milletlerle devletlerden BAE’nin Müslümanların katledilmesindeki rolü nedeniyle boykut edilmesini istediler. 

Welayet News - El Cezire’nin aktardığına göre, bir grup Müslüman alim, kurduğu tuzaklar ve Yemen ve Libya Müslümanlarının kanının akıltılmasında yer aldığı için BAE’nin boykut edilmesi çağrısında bulundu. 

87 Müslüman alimin yayınladığı bir bildiride, şunlar vurgulandı: “Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) paralarını Müslümanların öldürülmesi için kullanıyor. BAE yönetiminin işlediği cinayetleri ve Müslümamların canlarıyla oyun oynamasını doruğa vardırdığı her kesin malumudur. Mısır’da seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’ye karşı yapılan darbe girişimi, veya Libya ve Yemen’de yaşananlar da dahil olmak üzere Müslüman millet ve devletlere karşı zalim saldırılarda ya da Uygurlular veya Müslüman Keşmirliler gibi  azınlıklara yönelik  gerçekleşen saldırılarda BAE’nin parmağı vardır ve kendi paralarını açık veya gizli olarak bu işlerde kullanıyor”. 

Bildirinin devamında, “BAE kendi paralarıyla silah, teçhizat, uçak ve kiralık askerler satın alıp ölüm pstacısı gibi Müslümanlara günderiyor ve şehirlerini viran ediyor” denildi. 

Dünyanın dört bir yanındaki Müslüman ve Arap devlet ve milletlerden BAE’yi ve ürünlerini boykut etmelerini isteyen Müslüman alimler, BAE’de faaliyet yapan ticaretçilere de kendilerinin parlarını savaşlarda ve cinayetlerde harçayan bu ülkeden yüz çevirip limanlarını tertketme çağrısında bulundular. 

Bildirinin sonunda şu ifadeler yer alıyor: “BAE bu paraları Müslümanların öldürülmesine, kiralık elemanlara harçıyor, bu paralarla meşru yönetimlere karşı darbe tertipliyor, Arap milletlerin zulüm ve diktatörlükten kurtulma yönündeki hayallerini yok ediyor, Filistin direnişine karşı tuzak kuruyor, terör eylemleriyle onları hedef alarak Siyonistlere destek oluyor ve gerçekte Müslümanların parasıyla Müslümanları öldürüyor”. 

Welayet News

Tags: 


Yeni yorum ekle