Beşar Esad: Bağdadi ABD ajanıydı

Pt, 11/11/2019 - 19:24

Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad, Amerika ancak beyaz sarayın politikalarını uygulayabilecek taraflarla uzlaştığını belirtti.

Welayet News - Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad, Russia Today haber kanalına verdiği mülakatta, IŞİD elebaşı Ebu Bekir Bağdadi ABD ajanı olduğunu belirterek şöyle dedi: Amerika Bin Ladin ve Ebu Bekir Bağdadi’yi öldürdüklerini iddia ediyor, ama cenazelerini göstermiyor.

Beşar Esad şöyle devam etti: Amerika kendisini terörle mücadele eden taraf gibi göstermeye çalışıyor, oysa Türkiye ile birlikte 2014 yılından beri Suriye petrolünü çalan IŞİD’e ortaklık ediyor.

İsrail bölge milletlerinin düşmanı olduğunu vurgulayan Beşar Esad, siyonist rejim Suriye topraklarının bir bölümünü işgal ettiğini ve bu yüzden Suriye’nin zararına olan her türlü sürece katıldığını kaydetti.

Batı medyası gerçekçilikten çok uzak olduğunun altını çizen Esad, son yıllarda terörle mücadelede elde ettikleri başarı, 100 bini aşkın Suriyeli ölen veya yaralanan askerin bu uğurda canını feda etmeleriyle elde edildiğini belirtti.

Batılı devletlerin çifte standart tutumunu eleştiren Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad, Batılılara göre Suriye ordusunun mermileri, bombaları ve füzeleri ancak sivilleri öldürüyormuş, oysa Suriye’nin hava akınları ancak terör örgütlerini hedef aldığını ifade etti.

Suriyeli Kürtlerin büyük çoğunluğu Şam yönetimi ile iyi ilişkileri olduğunu vurgulayan Esad, Batılı devletler Suriye milletine zarar verme peşinde olduklarını, zira onların Suriye nizamına karşı ayaklanma beklentilerini karşılamadıklarını, Suriye milleti ülkelerinin siyasi nizamını desteklediklerini vurguladı.



Yeni yorum ekle