'Beyaz Miğferler'in Kurucusu İstanbul'da Ölü Bulundu'

Pt, 11/11/2019 - 19:17

Suriye'de faaliyet gösteren Beyaz Miğferler'in kurucusu eski İngiliz istihbarat subayı James Gustaf Edward Le Mesurier’in İstanbul’daki evinin yakınlarında ölü bulunduğu belirtildi.

Welayet News - Eski MI6 görevlisi 48 yaşındaki James Gustaf Edward Le Mesurier’in bu sabah saatlerinde Beyoğlu ilçesindeki evinin yakınlarında ölü bulunduğunu belirtildi. Reuters haber ajansına konuşan Le Mesurier’in komşusu ve bir diplomat, ölümle ilgili koşulların netleşmediğini açıkladı.

Sputnik Türkiye'nin ulaştığı üst düzey bir emniyet yetkilisi, ölümü doğrularken, cinayet mi yoksa intihar mı olduğunun henüz belirlenemediğini ifade etti.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü kaynakları ise Sözcü gazetesinin internet sitesine verdiği bilgide ilk bulguların intihara işaret ettiğini söyledi.

Sabah gazetesi ise, İngiliz konsolosluğu'na yakın bir noktada Kemankeş Mahallesi'ndeki üç katlı binanın bahçesinde ceset gören vatandaşların durumu polise ihbar etmesi üzerine Le Mesurier’in öldüğünün ortaya çıktığını belirtti.

Eşi: Antidepresan ve uyku ilacı kullanıyordu

Habere göre olay yerine gelen polis ekipleri binanın üçüncü katındaki evin zilini çaldıklarında kapıyı Le Mesurier'in eşi Hedving Christina açtı. Eşinin, durumu polislerden öğrendiği aktarıldı. Bir süredir anti-depresan ilaçları aldığı öğrenilen Le Mesurier'in binadan düşmüş ya da intihar etmiş olabileceği değerlendirmesi yapılıyor. Gazete, polis kaynaklarına dayandırdığı haberinde Le Mesurier’in vücudunda silah ve bıçak izine rastlanmadığını da aktardı.

Polisler, olayla ilgili olarak Le Mesurier’in eşi Hedving Christina'nın ifadesine başvurdu. Christina, eşinin son dönemde aşırı stres nedeniyle uyku ve antidepresan ilaçlar kullandığını ve iğne tedavisini olabilmek için birkaç gün önce Büyükada'daki evlerinden ayrılarak bu adrese taşındıklarını belirtti. Christina, olay günü saat 04.00'e kadar ayakta olduklarını, eşinin ilaçlarını aldıktan sonra uyuduklarını, saat 05.30 sıralarında dairenin kapısının çalınması üzerine uyandığında eşini yanında görmediğini ve dairenin penceresinden aşağı baktığında eşinin yerde hareketsiz halde yattığını gördüğünü söyledi.

Karaköy'de esnaflık yapan Fırat Bulut ise İHA'ya yaptığı açıklamada, "Gece 03.00 gibi arkadaşlar tartışma sesleri geldiğini duymuşlar. Sabah da cesedi bulunmuş. Bizim de müşterilerimiz. Üzücü bir olay. Bize gelip yemek yerlerdi" ifadelerini kullandı.

James Gustaf Edward Le Mesurier, Beyaz Miğferler örgütünün kurucusu olarak biliniyor.

Le Mesurier’e ‘Suriye’deki sivil savunma hizmetleri ve Suriyeli sivillerin korunmasına yaptığı katkılar nedeniyle’ 2016 yılında İngiltere Kraliçesi tarafından şövalyelik unvanı verilmişti.

Beyaz Miğferler, Suriye’de muhaliflerin ve Türkiye’nin kontrolündeki alanlarda sivil savunma faaliyeti gösterdiğini savunuyor. Ancak grup Rusya, İran ve Suriye tarafından dezenformasyonla suçlanıyor.



Yeni yorum ekle