Ensarullah: Siyonist rejimin bulunduğu bölgelerin her noktasını hedef alabiliriz

Pt, 11/11/2019 - 13:54

Yemen Ensarullah Hareketi Siyasi Büro Üyesi Muhammed El Bahiti, İsrail’in Yemen’e doğrudan saldırması durumunda buna yanıt vereceklerini söyledi. 

Welayet News - El Meyadin’in aktardığına göre, Yemen’in Siyonist rejimin her türlü saldırısına yanıt verecek güçte olduğunu açıklayan El Bahiti, Suudi Arabistan’ın Yemen’e yönelik saldırılarının sadece İsrail ve Amerika’nın çıkarına olduğunu ve Arabistan’la BAE için hiçbir fayda getirmiyeceğini belirtti. 

Siyonist rejimin kontrolü altındaki her noktayı hedef alabilecek güçte olduklarını vurgulayan El Bahiti, Suudi Arabistan’ın derinliklerine yönelik saldırı kabiliyetini elde ettikten sonra artık işgal altındaki toprakları da hedef almada bir sorun yaşamayacaklarını sözlerine ekledi. 

El Bahiti, Ensarullah’ın Arabistan’ın doğusunda Aramco şirketina ait iki petrol rafinerine düzenlendiği drone saldırısına gönderme yapıyor. Bu saldırı neticesinde Suudi petrol üretimi günde beş milyon varilin altına düşmüştü. 

El Bahiti’in açıklamalarından önce, Cumartesi günü de Esanrullah Lideri Abdülmelik El Husi, Siyonist rejimin Yemen milletine karşı bir aptallığa düşmesi halinde Yemenli güçlerin en sert saldırılarıyla karşılaşacağını belirterek bu rejimi uyarmıştı. 

Bu tehditler, Siyonist analistlerin İsrail’in Arabistan’la ilişki kurmasında ısrar etmesinin bu rejimi Yemen savaşına bulaştıracağını itiraf etmesi sonrasında geldi.

İsrailli analist Ron Idolist, Tel Aviv Yemen’deki savaşa dehaletini Kızıl Deniz’de çıkarlarını savunma gerekçesiyle açıklasa da ancak gerçekte bu girişimin Arabistan’a yardım amacıyla gerçekleştiğini söyledi. 

Suudi Arabistan liderliğindeki Arap koalisyonun Yemen’e karşı başlattığı savaş dördüncü yılına girmiş bulunurken Riyad ve müttefikleri bu savaşta istedikleri hiçbir hedefe ulaşmış değiller ve ufukta bu asimetrik savaşın sonlandırılması için bir belirti de bulunmuyor. 

Welayet News  



Yeni yorum ekle