Irak Hizbullahı: ABD, Güvenlik Güçleri İle Halkın Arasını Bozmak İçin Çaba Harcıyor

Pt, 11/11/2019 - 09:06

Irak Hizbullah Taburu sözcüsü, Haşdi Şabi'nin halkın taleplerini desteklediğini belirterek şu açıklamada bulundu: "Washington'un güvenlik güçleri ile halk arasındaki boşluğu arttırmaya ve aralarında çatışma çıkarmaya çalıştığına dair net kanıtlar var."

Welayet News - Irak Hizbullah'ı sözcüsü Cafer el-Huseyni, Irak'taki halk protestoların yükselişinin nedeninin, önceki yıllarda yapılan hataların bir sonucu olduğunu belirtti.

Irak Hizbullah'ı sözcüsü Cafer el-Huseyni, el-Meyadin haber ajansına verdiği demeçte, Haşdi Şabi'nin göstericilerin haklarını savunduğunu ifade ederek şöyle dedi: "Bugün gösterilerde Irak direnişi de yer alıyor ve barışçıl göstericilerin güvenliğini sağlamak için direniş grupları gösterilerde bulunuyor."

Cafer el-Huseyni, Irak işgalinin tüm olumsuz sonuçlarından Amerika’yı sorumlu tutarak; "ABD, ABD'li olmayan şirketlerin enerji santrali kurma sözleşmelerini yapmalarını bile önledi. Amerikalılar Irak'ın Çin'e yönelmemesini ve Suriye ile sınırlarını açmaması yönünde baskı yaptı." dedi.

Irak Hizbullah'ı sözcüsü; "Amerikalılar ayrıca, Irak'ta dini merciiyetin sesini yok etmeye de çalıştılar." diye belirtti.

Irak Hizbullah Taburları sözcüsü, Irak'ta uygulanması planlanan reform paketlerinin hazırlandığının da altını çizerek şunları söyledi: "Ancak Irak'ta yolsuzluk yapanları cezalandırmak, Irak milletinin şu an talep ettiği şeydir. Irak'taki gösteriler, Washington’ın aşılamaya çalıştığı gibi, politik nedenlerden ötürü değil, halkın talepleri nedeniyle gerçekleşti."

Son olarak el-Huseyni, İran’ı Irak’ın ana müttefiki olarak nitelendirdi ve “İran, Iraklıların IŞİD’le savaşmasına yardım eden bir komşudur.” dedi.



Yeni yorum ekle