Arabistanlı bir kaynak Neom projesine İsrail’li firmalardan yoğun katılım olduğunu açıkladı

Cu, 08/11/2019 - 10:34

Siyonist İsrail medyası, bir Suudi kaynaktan naklen İsrailli şirketlerin Neom projesinin inşasında özellikle teknoloji ve altyapı alanında katılım göstereceklerini duyurdu.

Welayet News - Qodsna'nın haberine göre, Yediot Ahronot gazetesi Suudlu kaynaklardan naklen, İsraillilerin Arabistan'ın batısında inşa edilen büyük şehir Neom projesinde teknoloji ve siber alanlarda yatırım yaptıklarını yazdı. Gazeteye göre, 2030 senesi için Kızıldeniz sahillerinde New York'tan 33 kat daha büyük 26 bin metrekarelik Neom şehrinin kurulması öngörüldü.

Bu iki kaynak Yediot Ahronot ile yapılan söyleşide şunları da söylediler: "Neom şehrinin %70'i yabancı işgücü tarafından yapıldı ve Arabistan dünyanın en iyi uzmanlarını bu projenin gerçekleştirilmesi için istihdam etti. Özellikle şehrin plan ve altyapısında yer alan şirketler İsrailli." Arabistan turizm bakanı Ahmed El Hatib, Londra uluslararası turizm fuarı ziyareti sırasında bu haberi ne yalanladı ne de doğruladı. Sadece Yediot Ahronot muhabirine şu cevabı vermekle yetindi:"Bu soruya cevap veremem."

Arabistan veliaht prensi Muhammed bin Salman 2017 yılı Ekim ayında, ekonomik gelişme ve petrol gelirlerine bağımlılığı azaltmak amacıyla ülkenin kuzeybatı kıyısında Neom adında büyük bir sanayi ve ticari yatırım projesini gerçekleştireceklerinden bahsetmişti.

Kızıldeniz sahilleri ve Akabe körfezinde 26500 kilometrekarelik bir alana kurulacak olan bu proje için 500 milyar dolar harcanması öngörüldü.

kudusgunu



Yeni yorum ekle