Ensarullah: Arabistan’la görüşmeye dair haberleri ne ret ne de teyit ediyoruz

Per, 07/11/2019 - 07:09

Yemen Ensarullah Hareketi Siyasi Büro Üyesi Muhammed el-Bahiti, Sana’nın Arap veya Müslüman hiçbir ülkeyle ilişki kanallarını kapatmadığını söyledi.

Welayet News - El Alem haber kanalına konuşan Muhammed el-Bahiti, “Bütün Arap ve Müslüman ülkelerle irtibat kanallarını açık tuttuğumuzu geçmişte teyit ettiğimiz gibi bugün de teyit ediyoruz. Bu irtibat kanalları her zaman açık kalmıştır ve bazen bu kanalları kapatma girişiminde bulunanlar kendileri olmuştur” dedi.

El-Bahiti, “Ancak Yemen’in egemenlik ve bağımsızlığının yeniden kazanılması ve topraklarımızın karış karış özgürleşmesi talebinden daha az bir şeyle yetinemeyiz” diye ekledi.

Muhammed El-Bahiti, Ensarullah ve Arabistan arasındaki müzakereyle ilgili çıkan haberleri ne ret ne de teyit ettiklerini söyledi.

Ensarullah Siyasi Büro Üyesi, iki taraf arasında bir dizi görüşmelerin olup olmadığına ilişkin soru üzerine, “Bu konuyu ne ret ne de teyit ediyoruz fakat top şu anda BAE ve Suudi yetkililerin sahasında bulunuyor. Biz, barış planının BAE ve Suudi yetkililer tarafından kabul edilmesi umuduyla tek taraflı ateşkesi sağladık” açıklamasında bulundu.       



Yeni yorum ekle