Irak’ın güvenliği, İran’ın ve bölgenin güvenliğidir

Pa, 03/11/2019 - 12:30

İslami Şura Meclis Başkanı Uluslararası İşlerden Sorumlu Yardımcısı Hüseyin Emir Abdullahiyan, bazıların İran’ı Irak’ta yaşanan olaylara müdahil göstermek istediğini belirterek, Irak’ın güvenliğinin gerçek anlamda İran’ın ve bölgenin güvenliği olduğunu söyledi.

Welayet News - Bir televizyon programında gündeme ilişkin değerlendirmelerden bulunan Emir Abdullahiyan, Amerika ve müttefiklerinin uygar Irak ve bölgenin medeniyeti, kültürü ve halkı konusunda doğru bir kavrayıştan yoksun olduklarını ve tehditle, müdahale ederek İran’la Irak halkının bağını koparabileceklerini düşündüklerini açıkladı.

Abdullahiyan, İran ve Irak halkının Baas rejiminin bile 30 yıl süren yönetimi boyunca ilişkilerini yok edemediği tarihi bağlara ve medeniyet olarak birçok ortak noktaya sahip iki millet olduğunu söyledi.

“Irak bizim komşumuz ve bizimle bin 600 kilometre ortak sınırı bulunuyor” diyen İran Meclis Başkanı Uluslararası İşlerden Sorumlu Yardımcısı, şunları belirtti:

“Amerikalılar ülkemize karşı maksimum yaptırımlarlarla ilgili olarak İran’ın komşuları hakkında endişeli olduklarını açıkladılar. Iraklıların barışçıl gösterilerine kendi elemanlarını nufüz ettirerek istediklerine boyun eğmeyen bir hükümeti sıkıştırmak istiyorlar. Yolsuzluk, işsizlik ve geçim sorunları Irak hükümetinin önünde duran problemlerdir ancak Amerikalılar bu problemleri çözme fırsatını Irak hükümetine vermek istemiyorlar. Amerika Irak’taki hakimiyetin bütünlüğünden memnun değil ve Irak hükümeti bağımsızlığa doğru hareket ettikçe Amerika kendini daha sıkıştığını görüyor. Amerika, Suudi rejimi ve Siyonist rejimden oluşan terör üçkeni, Irak halkının taleplerinin bu ülke hükümeti tarafından karşılanmasına izin vermiyor”.

Tags: 


Yeni yorum ekle