Amerika serserice bölgeyi karıştırmanın peşinde

Pa, 03/11/2019 - 09:30

İran İslami Şura Meclis Başkanı, “Amerika serserice bölgeyi karıştırmak peşinde, bölgede petrolü kontrol altına alamadıysa başka bir sanaryo başlatarak ortamı bir şekilde gerip uğursuz amacına varmak istiyor” dedi.

Welayet News - İran Meclis Başkanı Ali Laricani, bugün (Pazar) İslami Şura Meclisi’nde açık oturum öncesi konuşmasında, “Öyle görünüyor ki Sayın Trump Suriye’nin toprak ve petrolünün Suriye devleti ve milletine ait olduğunun fakında değil. Amerika’nın bu ülkeye tecavüz ederek, petrol sahalarını tasarruf ederek yağmalama hakkı yoktur” açıklamasında bulundu.

Laricani, Trump’ın bölgeye ilişkin açıklamalarına işaretle, şöyle devam etti: “O (Trump), küstahlığını sürdürüyor ve Irak’ın petrolünü de ele geçirmeliydik diyor ama öyle olmadı. Elbette Amerika ordusu ve yönetiminin Irak’ta petrolü ele geçirip kontrol altına almak için çaba sarfettiğini Trump’ın kendisi de biliyor ama Necef’in uyanık merceiyeti, Irak’ın onurlu liderleri ve reşit milleti Amerikalıların bu ihanetine izin vermeyenlerdi. Bu politika, Amerika’nın Orta Doğu’da ve petrol ülkelerinde her zaman izlediği politikadır”.

Amerika için İran petrolü önemlidir

İran Meclis Başkanı, şu açıklamalarda bulundu:

“Soru şu: Suriye ve Irak halkına yönelik en ufak bir insani duygudan yoksun olan ABD yönetiminin cesur İran milletine karşı insani bir duygusu olabilir mi? Sayın Trump’ın bu konuda açıklamalarını doğru yorumlayacak olsak; (o, şöyle demek istiyor:) nasıl ki bizim milletimiz (Amerikan yönetimi) için Kürtler, Türkler ve Araplar önemli değillerse İran milletinin de Amerikan yönetimi için bir önemi yoktur, önemli olan İran’ın petrolüdür. Ve askeri olarak bu ülke üzerinde hakimiyet kurma cüretinde bulamadıkları için ve geçmişte dayatılan sekiz yıllık savaşta İran milletinin direnişinin gösterdiği üzere böyle bir girişimin kendileri için olağan üstü düzeyde askeri maliyete yol açacağını bildikleri için İran milletini ekonomik kuşatmayla yorgun düşürüp onların petrol ve gaz kaynaklarına musallat olmak istiyorlar.

Trump’ın açıklamaları Amerika’nın gerçek yüzünü gösterdi

ABD Başkanı Trump’ın bu tür açıklamaları bu rejimin halk karşıtı gerçek yüzünü teşhir etti. Diğer Amerikalı yetkililerin İran halkı için üzülmesine gerek yok. Bunun yerine, kendi sömürgeci ve insanlık dışı mahiyetlerini bu şekilde dünya alem için açığa çıkaran Trump’ın ağzını kapatmanın çaresine baksınlar.

Son günlerde Amerikan rejimi başka bir yöntemle bölgede serserice karışıklık çıkarmanın peşinde ve bölgede petrolü kontrol altına alamadıysa başka bir sanaryo başlatarak ortamı bir şekilde gerip uğursuz amacına varmak istiyor. Kuşkusuz bölgenin uyanık halkı nasıl ki Amerika’nın ukuklası DAEŞ’i yok etti ise Amerika’nın bu entrikasına da güçlü bir cevap vereceklerdir”.

Welayet News 



Yeni yorum ekle