Laricani: Amerika bölgeyi kaosa sürüklemek istiyor

Pa, 03/11/2019 - 09:11

İran İslami Şura meclisi başkanı Ali Laricani, Amerika'nın şom hedeflerine ulaşma doğrultusunda, bölgeyi kaosa sürüklemek istediğini ifade etti.

Welayet News - İran İslami Şura meclisi başkanı Ali Laricani bugün Pazar Meclis açık oturumunda yaptığı açıklamada, Amerika başkanı Donald Trump'ın Suriye petrolü hakkında yaptığı açıklamasına değinerek, şöyle dedi: Trump, Suriye toprağı ve petrolünün bu ülke yönetimi ve halkına ait olduğu ve Amerika'nın Suriye topraklarına tecavüz ederek bu ülkenin petrol sahasını ele geçirme hakkına sahip olmadığının farkında değildir.

Amerika başkanı Donald Trump yaptığı son açıklamasında, Amerika'lı askerlerin Suriye'nin petrol bölgelerinde varlığını sürdürerek, petrol sahalarını koruyacağını söylemişti.

İslami Şura meclisi başkanı Laricani açıklamasının devamında şöyle dedi: Amerika başkanı Trump'ın açıklamaları, bu rejimin halk karşıtı gerçek yüzünü ortaya koyarken, Amerika'nın insanlık karşıtı mahiyetini dünya kamuoyuna göstermektedir.

Laricani açıklamasını şöyle sürdürdü: Bölgenin duyarlı halkı, Amerika kuklası IŞİD terör örgütünü yok ettiği gibi Amerika'nın söz konusu komplosuna güçlü bir cevap verecektir.

Laricani ayrıca Hş. 13 Aban, dünya emperyalizm ile milli mücadele gününün gelip çatmasına işaret ederek, şöyle dedi: 13 Aban, İslam İnkılabının zulüm ve İstikbar ile mücadeledeki hüviyetinin sembolüdür ve İran halkının ülkenin bağımsızlığına yönelik düşüncesinin derinliğini gösteriyor.

İran'da 4 Kasım'a denk gelen 13 Aban günü dünya emperyalizm ile mücadele milli günüdür.

Tags: 


Yeni yorum ekle