Komutan Selami: İran silahlı kuvvetleri düşmanın tehditlerine karşı hazır

Ct, 02/11/2019 - 16:10

İslam inkılabı muhafızlar ordusu genel komutanı yaptığı açıklamada İran silahlı güçlerinin düşmanın tehditlerine karşı hazır olduğunu belirtti.

Welayet News - İslam inkılabı muhafızlar ordusu genel komutanı tuğgeneral Hüseyin Selami bugün Tahran'da Amerikan eski büyükelçiliği binası olan casusluk yuvasının duvar yazılarının açılış töreninde yaptığı açıklamada, İran halkının, hayatının en güzel altın çağında bulunduğuna işaretle günümüzde dünyada güç sahibi olduğunu belirterek, "düşmanın İran'a karşı her meydan girişiminin İslam cumhuriyeti tarafından yok edildiğini" söyledi.

Komutan selami İran halkının zor yolları kolaylıkla geride bıraktığını ispatladığına değinerek, "İran, dünya halkı için rahmet ve özgürlük müjdecisi ve mazlumlara sığınaktır" dedi.

Devrim muhafızları komutanı İslam inkılabının zaferi ardından Amerika'nın gücünün erozyona uğradığına değinerek, şöyle dedi: Amerika dünyada tüm büyük savaşlarda dolaylı veya dolaysız başroldedir ve 8 milyonu aşkın insanın ölümü ise Amerika'nın dünyadaki askeri müdahalelerinin sonucudur.

Amerika'nın terörizmle mücadele iddiasına da değinen komutan Selami, "Bu iddia Amerika başkanı Donald  Trump'ın seki başkanı Brack Obama'yı IŞİD terörist grubun kurucusu olarak tanıttığı bir durumda gündeme geldiğini" söyledi.

Tags: 


Yeni yorum ekle