Irak'ın İstikrarı İçin Tek Çözüm ABD'nin Gücünü ve Nüfuzunu Kesmektir

Cu, 01/11/2019 - 07:47

Bağdat Cuma İmamı, yolsuzluğa son vermek ve ülkede istikrar sağlamak için tek çözüm yolunun, bağımsızlık talebinde bulunmak ve Amerikalıların gücünü kesmek ve bağımsız bir anayasa oluşturmak olduğunu vurguladı.

Welayet News - Ayetullah Yasin Musevi, Irak’ın bazı bölgelerindeki son olaylarla ve protestolarla ilgili konuştu ve şunları söyledi: ‘Göstericilerin hak ve hizmet talepleri ifade özgürlüğü çerçevesinde gerçekleşmektedir. Burada sorunun tam olarak mevcut hükümette olup olmadığı sorulmaktadır? Bunun cevabı Hayır’dır. Sorun, 2003'ten bugüne kadar var olan siyasi bir program ve hizmet eksikliği, Irak ile Türkiye ve İran gibi diğer ülkeler arasında hükümet planlamasındaki farklılıklardır.

Ülkemiz işgal altındadır, Amerika’nın 2003’teki saldırılarından bugüne kadar Amerikalılar Irak’ı işgal etmiştir. Örneğin Washington, ABD askerlerini Suriye’den çekip, batı bölgelerinde kalsınlar diye Irak’a gönderme kararı aldı.

Iraklı yöneticiler Amerika güçlerini IŞID ile savaşmaya çağırdıklarında, Iraklı liderlerin taleplerini reddettiler ve İran’a gidin ve İran güçlerinden yardım isteyin dediler. Çünkü bizim İran’la kazanabileceğimizi ve ülkemizi kurtarabileceğimizi düşünmüyorlardı ve bunlar, ülkemizin işgal edildiğinin göstergeleridir.

Merciiyyet, anayasanın bağımsız olmasını isteyen tek kişidir. Eğer merciiyyet olmasaydı, anayasa tamamen Amerika’nın iradesi altında kalacak ve ABD ülke üzerinde büyük bir egemenliğe sahip olacaktı ve Amerikalılar, ABD’nin kurduğu ezici askeri gücüyle, hükümet liderlerini yolsuzluğa çekecekti.

Yolsuzluğa son vermek ve ülkede istikrar sağlamak için tek çözüm yolu, bağımsızlık talebinde bulunmak ve Amerikalıların gücünü kesmek ve bağımsız bir anayasa oluşturmaktır.’

Tags: 


Yeni yorum ekle