Pakistan'daki tren yangınında en az 64 ölü

Per, 31/10/2019 - 08:57

Pakistan'ta bir trende tüp patlaması sonucu çıkan yangında en az 64 kişi öldü. Yolcuların bazıları patlama sonrasında ve yangın sırasında panikle trenden atladıkları için hayatını kaybetti.

Welayet News - Pakistan’ın Liyakatpur kenti yakınlarında üç vagonu alev alan yolcu treninde ilk belirlemelere göre 60’dan fazla kişi hayatını kaybetti. Yangının, trende yemek pişiren bir yolcunun kullandığı gaz tüpünün patlaması soncu meydana geldiği bildirildi.

Pakistan Demiryolları Bakanı Şeyh Raşid Ahmed, yaptığı açıklamada ülkenin güneyindeki Karaçi’den kuzeyindeki Ravalpindi’ye giden Tezgram ekspresinde, Rahim Yar Han kentinin Liyakatpur ilçesi yakınlarında bir patlamanın ardından yangın çıktığını bildirdi. Raşid Ahmed, 64 kişinin öldüğünü doğruladı.

Ahmed, patlamaya yolcuların yanlarında taşıdıkları, kahvaltı hazırlamak için kullandıkları, ‘kamp ocağı’ olarak bilinen iki küçük tüpün neden olduğunu belirterek, trendekilerdeki yolculardan bazılarının patlama sonrasında ve yangın sırasında panikle trenden atladıkları için hayatını kaybettiğini belirtti.

Tags: 


Yeni yorum ekle