ABD'den İran'a yeni yaptırım kararı

Per, 31/10/2019 - 08:32

ABD ve Fars Körfezi bölgesinden 6 ülke, İran bağlantılı 21 kurum ve 4 kişiyi direniş gruplarıyla irtibatlı olmak bahanesiyle yaptırım listesine aldı.

Welayet News - Amerikan Hazine Bakanlığı, dün yayınladığı bildiride, Bahreyn, Kuveyt, Umman, Katar, BAE ve Arabistan'la birlikte, 25 kurum ve şahısa İran ve direniş ekseni gruplarla irtibatlı oldukları bahanesiyle yaptırım listesine aldı.

ABD ve Suudi Arabistan'ın eş başkanı olduğu -sözde- Terör Finansmanı Hedefleme Merkezi (TFTC), 21 kurum ve bankanın yanı sıra 4 kişiyi terör listesine aldı.

Söz konusu kurum ve kişilerin tüm mal varlıklarının dondurulacağı ve bunlarla doğrudan veya dolaylı işlem yapılmasının yasaklanacağı belirtildi.

Amerikan hazine bakanı Steven Mnuchin, pazartesi günü işgal altındaki Filistin topraklarına düzenlediği  ziyarette ırkçı rejim başbakanı Netanyahu ile görüştükten sonra yaptığı açıklamada İran aleyhinde yeni yaptırımların yolda olduğunu söylemişti.

Amerikan dışişleri bakan yardımcısı David Schenker de, dün yaptığı açıklamada, ABD'nin 2020 yılı bütçesinden 6.6 milyar dolarlık bölümünün Amerika'nın bölgede çıkarları ve İran'ın nüfuzuna karşı kullanılacağını bildirdi.

Bu arada Amerikan dışişleri bakanının enerji alanındaki yardımcısı Kurt Donnelly de, yeniden İran'ın petrol müşterilerini tehdit etti ve onların ABD'nin takibatında olacağını söyledi.

ABD, Suudi Arabistan, Bahreyn, Kuveyt, Umman, Katar ve Birleşik Arap Emirlikleri'nin üyesi olduğu TFTC, Mayıs 2017'de kurulmuştu.

Bu, merkezin kuruluşundan bu yana aldığı dördüncü ortak yaptırım kararı oldu.

Tags: 


Yeni yorum ekle