İslam İnkılabı Rehberi’nden Lübnan ve Irak halkına tavsiye: Önceliğiniz istikrarsızlığa çare bulmak olsun

Çar, 30/10/2019 - 16:46

İslam İnkılabı Rehberi İmam Hamanei, “Irak ve Lübnan için içi yananlara, önceliği istikrarsızlığa çare bulmaya vermelerini tavsiye ediyorum” dedi.

Welayet News - İnkılap Lideri İmam Hamanei, askeri mazuniyet töreninde yaptığı konuşmada, düşmanların bölgedeki bazı ülkelerin güvenliğini hedef alan planlamasına işaretle, “Lübnan ve Irak için içi yananlar, önceliklerinin istikrarsızlığa çare bulmak olduğunu bilmeliler. Bu ülkelerin halkı da haklı taleplerinin yasal yapılar çerçevesinde ancak karşılanabilineceğini bilmeleri gerekiyor” şeklinde konuştu.

İslam İnkılabı Rehberi, ayrıca, bir kez daha yetkililere, düşünce olarak etkili kişilere ve toplumun bireylerine kendilerinin hesaplamalarını tahrip etme çabası karşında uyanık olma çağrısı yaparak, bununla baş etmenin tek yolunun basiret olduğunu söyledi ve şu önemli birkaç noktaya dikkat çekti: “Geleceğe ve ilahi vadelerin geçekleşmesine umutla bakmak gerek, düşmana güvenmemek gerek, düşmanların faaliyetlerinden bir an dahi gafil olmamak gerekir, zaferlerle gururlanıp aldanmamalıyız ve silahlı kuvvetler fitneye karşı koymak için gerekli hazırlığı yapmalıdır”.

Konuşmasında, her toplum için güvenlik meselesinin taşıdığı öneme ve güvenliği sağlamak için silahlı kuvvetlerinin önemli görevine değinen İkılap Lideri, “Eğer bir toplumda güvenlik olmazsa ekonomik, bilimsel ve akademik faaliyetlerin, fikirsel ve kültürel çalışamların yapılması mümkün olmayacaktır. Dolaysıyla güvenliğin korunması, kadri bilinmesi gereken çok değerli bir görevdir” diye kaydetti.

Bir ülkeden güvenliğin alınmasının o ülkeye verilecek en büyük zarar olduğunu belirten İslam İnkılabı Rehberi, düşmanların bölgedeki bazı ülkelerin güvenliğini hedef amak ve kaos çıkarmak için yaptığı planlamaya işaretle, “Bu tehlikeli kindarlıkların ve çirkinliklerin müsebibbi (kimler olduğu) biliniyor ve bu olayların arkasında, Amerika ve bazı gerici Arap ülkelerinin fonlamasıyla Batılı istihbarat servisleri bulunuyor” dedi.

İmam Hamanei, Irak ve Lübnan için içi yananlara seslenerek şunları vurguladı: “Temel öncelik istikrarsızlığın halolunmasıdır. Bu ülkelerin halkı da şunun farkında olsunlar; düşman yasal yapıları devre dışı edip bu ülkelerde boşluk yaratmak istiyor ve halkın haklı taleplerinin yerine gelmesinin yegane yolu, bu taleplerin yasal yapılar çerçevesinde takip edilmesidir. Düşmanlar böyle şeyleri aziz ülkemiz İran için de düşünmüşlerdi ama çok şükür milletimiz bilinçlice ve zamanında meydana çıktı, silahlı kuvvetlermiz de hazırlıklıydı ve (böylece) o komplu boşa çıkarıldı.

Konuşmasının devamında, emperyalist güçlerin ordularının doğasıyla İslam Cumhuriyeti ordusu arasındaki farka da değinen Başkomutan İmam Hamanei, “Müstekbir güçlerin ordularının temel görevi tecavüz, gaspetmek ve diğer ülkelere darbe vurmaktır ama İslam Cumhuriyeti ordusunun felsefe ve düşüncesinde öz savunma güçlü ve muhkem şekilde bulunmakla birlikte tecavüze asla yer yoktur” ifadelerini kullandı.

İslam İnkılabı Lideri, İngiliz, Fransız ve Amerikan ordularının son yüzyılda Hint Yarım Adası’nda, Doğu ve Batı Asya’da, Afrika’nın kuzeyi ve merkezinde işledikleri bazı cinayetleri işaret ederek, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu orduların temel sorunu, emperyalist sistemlere dayanmasıdır ve bu temelden hareketle biz sürekli olarak nizamın değişik erkan ve unsurlarının Kuran’a ve İslam’a dayanması gerektiğini vurguluyoruz”.

Devamı geliyor...

Welayet News 



Yeni yorum ekle