Abdülmelik Husi: Askeri Saldırı Barış ve Güvenliği Sağlamayacak

Sa, 29/10/2019 - 07:57

Yemen Ensarullah Hareketi lideri, askeri saldırının Yemen’de barış ve güvenliği sağlamayacağını vurguladı.

Welayet News - Yemen Ensarullah Hareketi Lideri Abdülmelik Husi, Birleşmiş Milletler Yemen Özel Temsilcisi Martin Griffiths ile bir araya geldi.

Abdülmelik Husi, yapılan görüşmede; askeri saldırı ve ekonomik abluka seçeneğinin Yemen'de barış sağlamayacağını vurguladı.

Ensarullah Hareketi lideri; kapsayıcı barış ve adil bir çözümün, yabancı güçlerin varlığı da dahil olmak üzere ülkemizdeki tüm sorunları çözmek için doğru seçenek olduğunu söyledi.

Abdülmelik Husi ayrıca Birleşmiş Milletlerin saldırıları durdurmak, kuşatmayı kaldırmak ve barış ve istikrar sağlamak için harekete geçmesi gerektiğini vurguladı.

Griffiths ile yapılan görüşmede Ensarullah hareketi lideri, Birleşmiş Milletlerin iç detaylarda boğulmasının, durumun ağırlaşmasına yol açacağını ve bu yaklaşımın Birleşmiş Milletler’in misyonuna aykırı olduğunu belirtti.

Abdülmelik Husi Griffiths'e yüzlerce mahkûmun serbest bırakıldığı birçok girişimi hatırlattı ve bunun amacının bu konuda ilerleme kaydetmek ve tutuklanan bütün esirlerin serbest bırakılması olduğunu ifade etti.

Ensarullah Hareketi lideri bu görüşmede, özellikle mahkumlar ve tutuklular hakkında acil insani soruşturma başlatılmasını istedi.



Yeni yorum ekle