Musevi: El Bağdadi'nin öldürülmesiyle IŞİD'çi zihniyet yok olmadı

Pt, 28/10/2019 - 16:55

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Seyyid Abbas Musevi, IŞİD elebaşı Ebubekir el Bağdadi'nin ölüm haberine gösterdiği tepkide, el Bağdadi'nin öldürülmesiyle IŞİD'ci zihniyetin yok olmadığını ve hala yaşamakta olduğunu belirtti.

Welayet News - ABD Başkanı Donald Trump dün yaptığı açıklamada, IŞİD elebaşı el Bağdadi'nin Suriye'nin kuzeybatısında düzenlenen operasyonda öldürüldüğünü açıkladı.

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Musevi muhabirimize bu olay hakkında yaptığı açıklamada, IŞİD, el Bağdadi, bölgedeki diğer teröristler ve  terör örgütlerinin Amerikalılar tarafından kurulduğunu, bunlardan bazılarının kullanım tarihinin son bulduğunu ifade etti.

Terör örgütlerinin kullanım tarihi dolunca yok edildiklerine dikkat çeken Musevi, ABD gibi bazı ülkelerin IŞİD, terörcü, radikal ve mezhepçi zihniyetleri araç olarak kullandıklarını belirtti.

Irak ve Suriye halkı ve hükümetleri, direniş gençleri ve bölgenin dindar insanlarının İran İslam Cumhuriyeti'nin lojistik yardımıyla IŞİD'i yok ettiklerine işaret eden Sözcü, bölge güçlerince IŞİD yok edilse de, ancak ABD tarafından organize edilen IŞİD kalıntılarının bölgede cinayet işlediğini söyledi.

ABD'de yaklaşan başkanlık seçimlerine de dikkat çeken Musevi, ne zaman Amerika'da seçim varsa, el Bağdadi'nin ölümü gibi haberlerin Amerikalılar tarafından gündeme getirildiğini hatırlatarak, bölge halkının düşmanların yeni komploları karşısında uyanık olmaları gerektiğini vurguladı.

Tags: 


Yeni yorum ekle