Direniş Ekseni Ülkeleri Bölgede Daha Çok Güçlenecek

Çar, 23/10/2019 - 09:30

İslam İnkılabı Lideri İmam Hamanei'nin uluslararası ilişkiler danışmanı olan Ali Ekber Velayeti, Çin'in Orta Doğu Özel Temsilcisi ile yaptığı görüşmede şu açıklamada bulundu: "Gelecekteki bölgesel dengelerde, direniş ekseni ülkelerin eli daha da üstün olacaktır."

Welayet News - Ali Ekber Velayeti, Salı günü Çin'in ortadoğu işleri özel elçisi Ja Joon ile ikili ilişkiler ve bölgesel meseleler üzerine görüşmeler gerçekleştirmek için bir araya geldi.

Ali Ekber Velayeti, toplantıda Çin’in İran’a karşı tutumunu överek şöyle dedi: "Bizim için Çin, önemli bir ülkedir ve iki ülke arasında çok derin ilişkiler var. İran İslam Cumhuriyeti bu stratejik ve uygulamalı etkileşimleri önemli görüyor. Ben de bu ilişkilerin başlangıcında katkı sağlamayı başardım ve bir gözlemci olarak, İran ile Çin arasında daima büyüyen bir ilişki gördüm ve bu stratejik gelişme devam edecektir."

Ali Ekber Velayeti; "Bölgede kritik bir durum var ve çok önemli gelişmeler yaşanıyor: Dünyadaki çoğu ülke bölgede aktif olma eğilimindedir ve Çin'in bölgede daha aktif bir varlığa sahip olmasını istiyoruz ve bölgesel işbirliğini geliştirmek için adımlar atılması gerekiyor." diye belirtti.

İran İslam İnkılabı Lideri Seyyid Ali Hamanei'nin uluslararası ilişkiler danışmanı; "Suriye 8 yıldır yabancılar ve yabancı destekli teröristler tarafından saldırıya uğruyor. Başlangıçta İran, dost ve kardeş ülke Suriye'yi destekledi ve aynı şey Irak'ta da oldu. İran'ın yardımı olmasaydı Bağdat teröristlerin ellerine düşecekti ve bugün Yemen'deki en önemli sorun saldırıdır." dedi.

Velayeti; "Bölgenin geleceğinin çok net olduğuna ve Suriye, Yemen ve Irak ülkelerinin kesinlikle kazanacağına ve güvenliğin bölgeye tekrar döneceğine ve bölgenin gelecekteki dengelerinde direniş ekseni ülkelerin, daha üstün bir ele sahip olacağına ve bölgenin ilk sahiplerine geri döneceğine eminim." açıklamasında bulundu.



Yeni yorum ekle