Lübnan Halkından Nasrallah'a Destek

Sa, 22/10/2019 - 09:05

Bekaa eyaletindeki bazı kabileler, Hizbullah Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrallah ve duruşunu desteklediklerini vurgulayan bir bildiri yayınladılar.

Welayet News - Lübnan'da son beş gündür düzenlenen protestolarda çok sınırlı bazı kesimler Seyyid Hasan Nasrallah'ın duruşunu eleştirdi.

Bu gelişmenin ardından Bekaa eyaletinden çok sayıda kabile bir bildiri yayınlayarak Seyyid Hasan'la ahitletini yenilediler.

Doğu Lübnan'daki Bekaa eyaleti, Hermel, Baalbek, Zahla, Batı Bekaa ve Reich'i kapsıyor.

Al-i Şems kabileleri bildirilerinde, Nasrallah’la biatlerini yenileyerek şu açıklamalarda bulundu: 'Al-i Şems'in hem küçük hem de büyük tüm kabileleri ve bütün Bekaa halkı adına, Lübnan’daki barışçıl göstericilerin hakları olan taleplerinin saptırılmasına izin vermeyeceğimizi beyan ediyoruz. Lübnan'ı kurtaran direnişe zarar verilmesine izin vermiyoruz. Biz Seyyid Hasan Nasrallah'ın ve onurlu Direnişin himayesi altındayız ve bütün imkanlarımız ve kırılmaz irademizle Seyyid'in emir ve fermanına kulak vermekteyiz.

El-Mikdat kabilesl de yaptığı açıklamada; Lübnan’ın bütün bölgelerinde gösterilerin barışçıl olduğunu vurguladı ve “Seyyid Hasan Nasrallah’ın emirlerini tüm gücümüzle ve yenilmez irademizle dinliyoruz” dedi.

Al-i Emhez kabilesi de Seyyid Hassan Nasrallah'ı “en onurlu insan" olarak nitelendirerek, onun sözlerinin doğruluğunu vurguladı.

Al-i el- Mısri kabilesi, Seyyid Hasan Nasrallah'ın yanında durulmasını vurgulayarak şu açıklamalarda bulundu: 'İnsanların haklı taleplerinin suistimal edilmesine ve bunun Lübnan'ı tüm kabileleriyle savunan direnişe saldırmak için kullanılmasına izin vermeyeceğiz. Seyyid Hasan Nasrallah'ın bayrağının altında olduğumuzu ilan ediyoruz.'

Seyyid Ali Muhammed Hasan Osman'ın ailesi de Seyyid Hasan Nasrallah'la ahdini yeniledi ve Onu, "Direniş Seyyid'i" olarak nitelendirdi ve sadece bir işaretin Seyyid Hasan Nasrallah'ın emrini yerine gerltirmek için yeterli olduğunu söyledi.



Yeni yorum ekle