El Cübeyr: Aramco Saldırısı İçin İran’a Yanıt Vermeye Hazırız

Sa, 22/10/2019 - 08:45

Suudi Arabistan Dışişlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Adil el-Cubeyr, İngiltere Düşünce kuruluşlarından Chatham House'da yaptığı konuşmada; bir kez daha Aramco saldırısında kullanılan silahın İran'a ait olduğunu iddia ederek, bu saldırıya yanıt verilmesinin gündemde olduğunu söyledi.

Welayet News - Adil el-Cübeyr şu ifadelerde bulundu: 'Savaş istemiyoruz, ancak bu durumun devam etmesine izin vermeyeceğiz.'

Suudi Arabistan Dışişlerinden Sorumlu Devlet Bakanı, Amerika yetkililerinin İran'a yönelik açıklamalarını tekrarlayarak, "Bu ülkenin bölgede normal davranması gerekiyor" dedi.

El-Cübeyr sözlerine şöyle devam etti: 'Aramco petrol tesisine düzenlenen saldırda kullanılan silah İran'a aitti ve biz buna yanıt vermeye hazırız.'

Adil el-Cübeyr kısa bir süre önce de "Aramco'ya yapılan saldırı İran silahlarıyla gerçekleşmiştir, bu nedenle İran'ı bu saldırının sorumlusu olarak görüyoruz" dedi.

Yemenlilerin kendisi Aramco'ya düzenlenen saldırının sorumluluğunu üstlenirken, Suudi yetkililer tarafından ortaya bu tip iddialar atılmaktadır ve İranlılar bu iddiaları defalarca reddetmiştir.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin de Amerikalılar ve bazı Arap ülkeleri tarafından İran'ın Suudi Arabistan'ın petrol tesislerine düzenlenen saldırıda parmağı olduğuna dair ortaya attıkları iddiaları reddetmiş, bu konuda herhangi bir delil ve kanıtın olmadığını söylemiştir.

Yemen Ordusu 14 Eylül'de yaptığı açıklamada, İHA' larla Suudi Arabistan'ın doğusundaki petrol tesislerini hedef aldığını söyledi.



Yeni yorum ekle