İsrail Kimyasal Atıklarını Batı Şeria'ya Boşaltıyor

Per, 17/10/2019 - 09:16

Korsan rejim İsrail nükleer ve kimyasal atıklarının yüzde 50’den fazlasını Batı şeria bölgesinde Filistinli bölgelere gömüyor.

Welayet News - Haber kaynaklarının belirttiğine göre, Batı şeriada El Halil’in güneybatısı, Ramallah’ın kuzeybatısı ve Selfit’in batısı siyonist rejimin kimyasal fabrikaları ve nükleer tesislerinin tehlikeli atıklarını gömme alanına dönüştüğü gözleniyor. Habere göre her gün 700 ton kadar zehirli atık Batı şerianın El Halil bölgesine giriyor ve bu işlem siyonist rejimin gözetimi altında yapılıyor. Filistinli yetkililer, çevre polisi tarafından bir merkez kurarak Filistinli bölgelere zehirli atıkların yüzde 70 kadarını engelleyebildiklerini, ama yine de her gün Batı şeriaya kaçak yollardan yüzlerce ton atık girdiğini belirtiyor. Haberde, bu atıkları uygun biçimde imha etmenin maliyeti yüksek olduğu ve bu yüzden katil rejim İsrail bu atıkları kaçak yollardan Batı şeriaya bıraktığı belirtildi.

Bundan önce Filistinli uzman ve El Halil kentinin çiftçi birliği koordinatörü Cabir Tamizi yaptığı açıklamada şöyle demişti: İsrail mahkemesinin kararı ile bazı siyonist yerleşkelerin çevresindeki fabrikaların tehlikeli atıkları Batı şeriaya taşınmaya başladı ve bu durum yöre halkı arasında kanser ve diğer tehlikeli hastalıkların yayılmasına yol açtı.

 

Parstoday



Yeni yorum ekle