Suud Rejiminin Hudeyde'ye Saldırıları Devam Ediyor

Çar, 16/10/2019 - 10:13

Suudi saldırgan koalisyonu Yemen'in güneyindeki el-Hudeyde kentine saldırılarını sürdürüyor.

Welayet News - El-Mesire haber ajansının bildirdiğine göre, Suudi saldırgan koalisyon güçleri ve paralı askerleri, el-Hudeyde'de yer alan mühendislik fakültesine, yine el-Hudeyde'nin mahalleleri olan el-Zabyani, el-Asili, el-İttihad ve el-Gemi'ye ve el-Hali bölgesindeki diğer birçok yere ateş açtılar.

Suudi saldırgan koalisyonu topçu birliği ise, el-Hudeyde'nin Hays bölgesinin güneyini üç top mermisiyle hedef aldı.

Suudi topçu birliğinin ateşlediği diğer 6 top mermisi ise el-Hudeyde'nin ilçelerine isabet etti.

El-Hudeyde ve Taiz'de Kadınlara Tecavüz

Yemen'deki "Ortak Görüş" partisi, el-Hudeyde'nin el-Tahtia bölgesindeki kadınların Suudi paralı askerleri tarafından tecavüze uğramasını ve Taiz'deki çocuk haklarına yönelik suçları kınadı.

Ortak Görüş partisi yaptığı açıklamada şöyle dedi: "Bu suçlar, tüm İslamî değerlere, geleneklere ve öğretilere aykırıdır."

Ortak Görüş partisi, açıklamasının devamında şöyle dedi: "Bu insanlık dışı suçlar, Suudi paralı askerlerinin işgal ettiği el-Hudeyde ve Taiz bölgelerinde meydana geliyor. Bu türden vakalar önceden, Aden ve diğer illerde meydana gelmişti."

Yapılan açıklamada uluslararası toplumun, Birleşmiş Milletler'in ve insani yardım kuruluşlarının bu suçları ciddiye alması gerektiği belirtilerek; uluslararası insan hakları ilkelerinin ihlal edildiği bu suçlara karşı çıkılması çağrısında bulunuldu.



Yeni yorum ekle