Zarif'ten İmran Han'a Fars Körfezi'nde barış için çabalarına teşekkür

Çar, 16/10/2019 - 06:44

İran dışişleri bakanı Muhammed Cevad Zarif, Pakistan başbakanının Fars Körfezi'nde barışı sağlama için gösterdiği çabalar için övgüde bulundu.

Welayet News - İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, salı günü yaptığı açıklamada, Pakistan Başbakanı İmran Han'ın İran'a yaptığı ve "Hürmüz Barış Hareketi"ni yineleyen son ziyaretine atıfta bulunarak yaptığı açıklamada, ''İran bölgedeki diğer ülkeleri barış, güvenlik, istikrar ve refah için İran'a katılmaya davet ediyor'' dedi.
İran Devlet Başkanı Hasan Ruhani, 25 Eylül'de Birleşmiş Milletler Genel Kurulunda yaptığı konuşmada, ''Hürmüz Barış Girişimi" veya "Umut Koalisyonu" olarak adlandırılan ve İran'ın bölgesel ve uluslararası konumlarını açıklayan bölgesel bir barış planı sundu.

Güvenlik Konseyi toplantısında daha önce de İran dışişleri bakanı Zarif, yaptığı konuşmada,  Fars Körfezi'nde  sebat ve barışın sağlanması için bölgesel işbirliğinin zaruretine vurgu yapmış ve bölge ülkelerini sözkonusu girişime katılmaya davet etmişti.

Pakistan başbakanı İmran Han da, geçen pazar günü Tahran'a yaptığı 1 günlük ziyarette, İslam inkılabı rehberi ve İran cumhurbaşkanı ile görüşmüştü.

İmran Han, İran'daki ziyaretini tamamladıktan sonra salı günü Arabistan'a gitti.



Yeni yorum ekle