AB Türkiye'nin harekatını kınadı, silah ambargosu kararı almadı

Pt, 14/10/2019 - 19:03

Avrupa Birliği (AB) üyesi ülkeler, Barış Pınarı Harekatı nedeniyle Türkiye'yi oybirliğiyle kınadı, Ankara'ya silah satışının durması çağrısında bulundu.

Welayet News - Suriye'nin kuzeydoğusunda yürüttüğü Barış Pınarı Harekatı nedeniyle Türkiye'yi 'oybirliğiyle' kınayan AB, üye ülkelere de Ankara'ya yapılan silah satışlarını durdurma çağrısı yaptı.

Lüksemburg'daki AB Dışişleri Bakanları toplantısının ardından yapılan bildiride, Türkiye’nin askeri operasyonunun tüm bölgedeki istikrar ve güvenliği zayıflattığı belirtildi, ayrıca sivillere yönelik daha fazla acı, daha fazla yerinden edilme ve insani yardıma erişimin engellenmesi gibi sonuçlar yarattığı vurgulandı.

Harekatın, Birleşmiş Milletler (BM) nezdinde yürütülen siyasi süreci zora soktuğu ifade edilen bildirgede, IŞİD Karşıtı Uluslararası Koalisyonun kazanımlarını da tehlikeye attığı iddia edildi.

SİLAH AMBARGOSUNDA UZLAŞMA OLMADI

AB ülkeleri Türkiye'yi kınam konusunda birleşirken, silah ambargosu konusunda genel kabulü sağlayamadı.

AB genelinde Türkiye'ye silah ambargosu uygulaması yönünde Almanya, Fransa, İspanya ve Avusturya'nın baskıları sonuç vermedi. Türkiye'ye silah satışının yasaklanması yönünde ortak bir uzlaşıya varılamadı.

Tags: 


Yeni yorum ekle