Şam ve Suriyeli Kürtler anlaştı: Sınıra Suriye ordusu konuşlanacak

Pa, 13/10/2019 - 22:16

Türkiye’nin Barış Pınarı Harekatı’nı başlatmasının ve Amerikan yönetiminin Suriye’nin kuzeyinden tamamen çekilme kararı almasının ardından, Suriyeli Kürtler Şam yönetimiyle anlaştı. Suriye’nin kuzeyini yöneten Kuzey Suriye Demokratik Federasyonu’ndan yapılan açıklamada, Suriye ordusunun Türkiye sınırına konuşlanacağı belirtildi.

Welayet News - Açıklamada, ‘Suriye’nin kuzeyindeki Kürt liderliğinin, Suriye ordusunun bütün sınır hattı boyunca konuşlanmasını kabul ettiği’ ifadeleri yer aldı.

İLK HAMLE KOBANİ VE MENBİC Mİ OLACAK?

Bu açıklamadan hemen önce, gözler Menbic ve Kobani’ye çevrilmişti. Suriye ordusunun 48 saat içinde iki kente de girmesinin beklendiği haberleri çeşitli kaynaklardan teyit edilmişti. Son olarak Suriye devlet medyası da, ‘Suriye ordusunun Türk saldırganlığına karşı koymak için askerlerini kuzeydeki cephelere kaydırmaya başladığını’ duyurmuştu.

İddia ilk olarak, Şam yönetimine yakın El Mayadin televizyonu tarafından ortaya atılmıştı. Lübnan merkezli kanal, Suriye Demokratik Güçleri (SDG) ile Suriye ordusu arasında bu yönde bir anlaşma yapıldığını öne sürdü. Habere göre, Suriye ordusu SDG kontrolündeki Kobani ile Menbic Askeri Konseyi’nin kontrolündeki Menbic’e 48 saat içinde girecek.

Tags: 


Yeni yorum ekle