Türkiye'nin işgal operasyonunun ardından terör örgütleri yeninden hareketlenmeye başladı

Ct, 12/10/2019 - 16:12

Rusya’nın Suriye’deki Tarafları Uzlaştırma Merkezi’nden yapılan açıklamada, TSK’nın Suriye’nin kuzeydoğusunda yürüttüğü Barış Pınarı Harekâtı ortamında Suriye’nin çeşitli bölgelerinde terör yanlılarının hareketlendiği bildirildi.

Welayet News - Rusya’nın Suriye’deki Tarafları Uzlaştırma Merkezi’nin Başkanı Aleksey Bakin, yaptığı basın açıklamasında TSK’nın Suriye’nin kuzeydoğusunda yürüttüğü Barış Pınarı Harekâtı ortamında Suriye’nin çeşitli bölgelerinde terör yanlılarının faaliyetlerini yoğunlaştırdığını belirtti.

Tümgeneral Bakin, “Türkiye’nin Suriye’nin kuzeydoğusunda yürüttüğü Barış Pınarı Harekâtı ortamında ülkenin diğer bölgelerinde yasadışı silahlı oluşumların faaliyetleri yoğunlaştı” ifadelerini kullandı.

Daha önce Suriye’nin Der’a bölgesinde Rus askeri polisin devriye faaliyetleri gerçekleştirdiği güzergâhta militanların 20 dakika arayla el yapımı iki bomba patlattığı bildirilmişti. Olayda Rus askerlerden yaralanan olmazken Suriye güvenlik güçlerinin olay yerine intikali sırasında meydana gelen ikinci patlamada 2 Suriyeli asker yaralanmıştı.

Bu arada, Barış Pınarı Harekatı kapsamının dışında olan bir bölgede YPG'nin kontrolünde bulundurduğu hapishaneden IŞİD'li teröristlerin kaçmasına göz yumulduğu ileri sürüldü.

Harekatın yapıldığı 30 kilometrelik mesafede bir hapiste bulunan IŞİD'li teröristlerin elini kolunu sallayarak çıktıkları öne sürüldü.

Bu arada, Suriye'nin kuzeydoğusunda yer alan Haseke'deki bir hapishaneye yönelikbomba yüklü araç saldırısı düzenlendi.

Suriye Televizyonu'nun yerel muhabirlere dayandırdığı haberine göre, Haseke'deki merkez hapishanesi bomba yüklü araç saldırısının hedefi oldu.

Bomba yüklü araç hapishanenin El Leyla Meydanı'na bakan kısmının dış duvarında patlatıldığı bildirildi.

Öte yandan, Suriye'nin Türkiye sınırındaki Kamışlı kentinin batısında patlayıcı yüklü bir aracın infilak etmesi sonucunda bazı siviller ölü ve yaralı düştü.

SANA muhabiri, Kamışlı Kenti Munir Habib Caddesi Ömeri Lokantası yakınında bugün öğleden sonra patlayıcı madde yüklü bir aracının infilak etmesi sonucunda bazı vatandaşların hayatını kaybettiği ve bazılarının da yaralı düştüklerini, mülklerde de büyük maddi hasarların meydana geldiğini söyledi.

Uzmanlar, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Suriye'nin kuzeyinde operasyon başlatması halinde güvensizliklerin patlak verebileceği ve hapishanelerde tutulan IŞİD'li mensupların firar edebileceği uyarısında bulunmuştu.

İran İslam Cumhuriyeti yetkilileri de Tahran'ın Ankara'nın güvenlik endişelerini anladığını, ancak bu endişelerin Suriye'nin kuzeyine saldırmakla giderilemeyeceğine inandığını bildiriyor.



Yeni yorum ekle