Lübnan'lı gazete: Irak'taki olayların perde arkasında İsrail ve Amerika var

Çar, 09/10/2019 - 15:18

Son günlerde elde edilen kanıtlar ve bilgiler, Irak'ta halkın barışçıl gösterilerinin yolundan saptırılarak şiddete dönüşmesi konusunda Amerika ve siyonist rejimin rolü olduğunu ortaya koydu.

Welayet News - Lübnan'ın El-Ahbar gazetesi Irak başbakanı Adil Abdulmehdi'ye yakın kaynaklardan naklen yayınladığı haberde elde edilen istihbarat bilgilerine göre, Siyonist rejim casusluk teşkilatı, Amerika'nın Irak büyükelçiliğinin kiraladığı unsurlarla birlikte son günlerde Irak'taki barışçıl gösterilerden nemalanarak, Irak'ı kaosa sürüklemekte büyük rol ifa ettiğini duyurdu.

Söz konusu kaynaklar şu ifadelere dikkat çekti: Son günlerdeki şiddet olayları ve karışıklıklarda Irak'ta düzenin yıkılması yönünde atılan sloganlar ve bazı malum uydu kanallarının olayları abartarak yayınlaması, ecnebi güçlerin Irak olaylarında ne denli rolü olduğunu açıkça ortaya koymaktadır.

Bilindiği gibi Irak'ta son günlerde halkın işsizlik ve bazı sıkıntılara karşı barışçıl gösterileri, bazı malum dış mihraklar tarafından şiddete dönüştürülmüştü.



Yeni yorum ekle