Suriye’nin Bir Parça Toprağının Bile İşgal Edilmesine İzin Vermeyeceğiz

Çar, 09/10/2019 - 08:28

Suriye Dışişleri Bakanı Yardımcısı, Türkiye ordusunun Suriye’nin kuzeyine operasyon düzenleme kararına tepki göstererek, Şam’ın, ülkesinin toprak bütünlüğünü savunacağını söyledi.

Welayet News - Suriye Dışişleri Bakanı Yardımcısı Faysal Mikdat şu ifadelerde bulundu: ‘Şam bütün Suriye topraklarını savunacak, Suriye’nin bir parça toprağının dahi işgal edilmesine izin vermeyecektir.

Kendilerini yabancıların kollarına atanlar, o yabancı kollar tarafından aşağılanacak ve dışarı atılacaktır.’

Faysal Mikdat, Türkiye’nin Suriye’nin kuzyinde Fırat’ın Doğusu adlı operasyonu gerçekleştirme kararına değinerek şunları söyledi: ‘Eğer Türkiye ordusu Suriye’ye saldırırsa, bütün toprakları koruyacak ve hiçbir işgali kabul etmeyeceğiz ve Suriye’nin bir karış toprağını bile bırakmayacağız.’

El-Vatan Gazetesine röportaj veren Suriye Dışişleri Bakanı Yardımcısı, Amerika kuvvetlerinin Suriye’nin kuzeyinden çekilmesi ve Washington’un Suriyeli Kürtleri desteklememesi hakkında şu ifadelerde bulundu: ‘Vatanlarını çok düşük fiyata satanlar, kendilerini tarihin dışında görecektir. Biz daha önce, yabancıları kucaklayanlar, o yabancılar tarafından aşağılanarak dışarı atılacaktır diye uyarıda bulunmuştuk ve şimdi bu olay gerçekleşti.

Suriye Kürtleri her şeylerini kaybetmiş kişilerdir ama onlar da halkın bir parçasıdır ve biz Suriye’nin bütün sorunlarını yapıcı bir şekilde ve şiddetten uzak olarak çözmek istiyoruz.

Türkiye, Suriye'nin kuzeybatısındaki Amerika destekli militanlara yönelik aylarca tehdidin ardından, Suriye'nin el-Maliki bölgesinde, Irak-Suriye sınırı boyunca bu militanlara yönelik iki hava saldırısı düzenlediğini açıkladı. Bu saldırının amacı, Suriye ve Irak arasındaki toprak bağlantısını kesmeye çalışmaktı.

Türkiye, ideolojik olarak PKK'ya yakın olan bu militanların varlığının Türkiye'nin ulusal güvenliği için tehlikeli olduğunu ve onların sınır dışı edilmesi gerektiğini söylüyor. Ankara, Suriye'nin kuzeydoğu sınırından başlayan ve Cerablus kentine kadar devam eden güvenli bir bölge oluşturma fikrini uygulamayı planlıyor.’



Yeni yorum ekle