Hiçbir gücün İran’a saldırma cesareti yoktur / Düşmanlar Yemen bataklığından kurtulmak için yalvarma aşamasına gelmişler

Sa, 08/10/2019 - 23:31

Devrim Muhafızları Komutan Yardımcısı Amiral Ali Fedevi, düşmanlara karşı caydırıcı güce kavuştuklarını ve kimsenin İran’a saldırma cüretinde bulunamayacağını söyledi.

Welayet News - İran Devrim Muhafızları Komutan Yardımcısı Amiral Ali Fedevi, katıldığı bir etkinlikte, İran’a karşı atılacak bir adımın zararı faydasından daha fazladır diyerek, “Düşmanlar gücümüzü itiraf ediyorlar ve şartlar öyle bir noktaya gelmiş ki kendileri İran karşısında caydırıcı güç olma peşindeler” şeklinde konuştu.

Sözlerinin devamında, “Düşmanlara karşı caydırıcı güce kavuştuklarını ve kimsenin İran’a saldırma cüretinde bulunamayacağını” belirten Amiral Fedevi, “Düşmaların şu anki şartlarda Yemen’de ve diğer ülkelerde girdikleri bataklıktan kurtulmak için yalvarma aşamasına geldiklerini” söyledi.

Devrim Muhafızları Komutan Yardımcısı, yaşanan son olayların düşmanların zaafiyetinin göstergesi olduğunun altını çizerek, şöyle dedi: “Amerika 40 yıldır İran İslam İnkılabı’na düşmanlık yapıyor ve İslam İnkılabı’na darbe vurmak için  bütün gücünü kullanmıştır ama yürüttüğü çalışmalarda her zaman başarısız olmuştur”.

Amerika’nın İran milletiyle olan düşmanlığının hak ve batıl çatışması olduğunu ve bu ikisinin asla bir araya gelemiyeceğini işaret eden Amiral Fedevi, “Amerika’nın İran milletine karşı beslediği düşmanlığın mahiyetine bakıldığında bu çatışmanın kültürel, ekonomik ve siyasi konular yüzünden olmadığı anlışıyor, zira öyle olsaydı şimdiye kadar bu sorunlar çözülmüştü ve bir dizi anlaşmalar olmuş olurdu” ifadelerini kullandı.

Devrim Muhafızları Komutan Yardımcısı, şunları tasrih etti: “Amerikalılar kuklaları aracığıyla çeşitli girişimlerde bulunmak suretiyle de bu inkılabı yıkamadılar. Kutsal Savunma’da İran halkının direnişine çarptılar ve bu direniş olduğu gibi devam ediyor.

İnkılabın başında nerdeyse ihtiyaç duyulan her şeyi ithal ediyorduk ve sadece petrol ihraç ediyorduk. Ama şimdi halkın direnişi sayesinde ülkede bu durum değişmiştir.

Tüm sorunlara, düşmanlık ve yaptırımlara rağmen, ilahi prensipler İnkılabı diri tutmuştur ve dünyanın müstekbir güçleri ilahi cepheyle baş edecek güçte değiller”.

Amiral Fedevi, Allah yolunda canını veren bunca şehidin İnkılabın ilahi olmasına dair sağlam bir delil olduğunu ifade ederek, “İnkılabımız Allah’ın gücüne bitişiktir ve hiçbir ülke ilahi gücün karşına çıkamaz” dedi.        



Yeni yorum ekle