Süleymaniye'de Afrin için 3 günlük yas ilan edildi

Pt, 19/03/2018 - 09:33

Güney Kürdistan’ın Süleymaniye  kentinde Efrin’in TSK ve Türkiye destekli grupların eline geçmesi  nedeniyle 3 günlük yas ilan edildi. Süleymaniye Valisi buyılki Newroz Bayramı’nın kutlanmayarak  Efrin’le dayanışma içersinde olunacağını kaydetti.

Welayet News - Süleymaniye Valisi Heval Ebubekir yazılı bir açıklama yayımlayarak Newroz Bayramı etkinliklerinin yapılmayacağını ve Efrin’de yaşananlar nedeniyle kentte 3 gün yas ilan edildiğini bildirdi.

Açıklamada  "Bu akşamdan başlayarak 21 Mart’a kadar tüm Süleymaniye Vilayetinde ulusal yas ilan ediyoruz. Bu yıl Newroz Bayramını Efrin’le dayanışma Newroz’u ilan ediyoruz ve Newroz için yapılacak kutlamaları durduruyoruz" denildi.

Süleymaniye Valisi açıklamasında ayrıca Şêx Mahmud Caddesi’ndeki Xebat Köprüsü’nün ismini Efrin Köprüsü olarak değiştirildiği kaydedilerek, "ulusal barış ve ulusal iradenin güçlenmesi"ne zemin olmasını temenni edildiği bildirildi.  

Açıklamada ayrıca uluslararası toplumdan Efrin halkına yardım etme çağrısı yapıldı.

Kürdistan hükümeti: Valilerin yas ilan etme yetkisi yok

Yas ilanıyla ilgili hükümetten yapılan yazılı açıklamada, valilerin kentlerde yas ilan etme yetkilerinin bulunmadığı açıklaması geldi.

 



Yeni yorum ekle