Afrin halkından Suriye halk güçlerine coşkulu karşılama

Cu, 23/02/2018 - 14:40

Yüzlerce Efrinli Suriye halk güçlerini karşılamak için Efrin şehrinin ana meydanında toplandı. Suriye halk güçleri Türk ordusunun saldırılarını püskürtmek için Efrin’e girdirler.

Welayet News - Suriye haber ajansı SANA’nın bildirdiğine göre, Efrin halkı halk güçlerini karşılamak için şehrin ana meydanına akın etti ve ülkelerinin milli hedeflerine bağlı kalacaklarını ilam ettiler.

Efrin şehrinin Suriye topraklarının ayrılmaz bir parçası olarak baki kalacağını duyuran Efrinliler, Türk ordusu ve Ankara’ya bağlı grupların şehirlerine girmesine izin vermeyeceklerini ve mütecavizlere yanıtlarının yıkıcı olacağını belirttiler.

Geçen iki gün içinde Suriye halk güçleri, Daiş terör grubuyla mücadelede Efrin halkına yardım etmek ve Türk ordusunun aralıksız saldırılarını püskürtmek için bu şehre girdiler.Türk ordusu bir aydır Efrin’de askeri operasyon başlatmış bulunuyor ve her türlü silahı, özellikle zehirli klor gazını kullanmaktadır.  Şu ana kadar normal vatandaşlardan yüzlercesi bu operasyonun kurbanı oldu. Kurbanların çoğu ise kadın ve çocuklar. Frıncılar, su arıtma tesisleri, okullar, tren istasyonu, tarihi yerler gibi merkezler de tahrip edilmiş ve binlerce kişi ise evini terketmek zorunda kalmıştır.       

Afrin Kantonu Dış İlişkiler yetkilisi, Suriye hükümetiyle ile YPG arasında  yapılan görüşmelere ilişkin açıklamada anlaşmaya İran'ın aracılık ettiğini söyledi.



Yeni yorum ekle