Bahreyn Rejimi Muhalifleri Sahneden Silmeye Çalışıyor

Çar, 21/02/2018 - 15:31

Bahreyn el-Vifak cemiyeti dün Salı günü yazılı bir açıklama yaparak, bu cemiyetin iptali yönünde rejim tarafından alınmış kararın gerçekte Bahreyn'in bölünmesi yönünde alınmış bir karar olduğunu bildirdi.

Welayet News - Mehr haber ajansının bildirdiğine göre Bahreyn el-Vifak cemiyeti dün Salı günü yazılı bir açıklama yaparak bu cemiyetin iptali yönünde rejim tarafından alınmış karara tepkide bulunarak, bu kararın gerçekte krallık divanı eski danışmanı el-Bender'in bu divandan ayrılarak yurt dışına çıktıktan sonra ifşaatta bulunarak ülkenin bölünmesi yönünde bir yol haritasının hazırlandığını bildirmesi yönünde alınmış bir karar olduğunu bildirdi.

El-Vifak'ın bildirisinde şöyle denilmekte: 500 sayfalık söz konusu rapor, Bahreyn toplumunun parçalanması ve toplumu oluşturan tüm birimlerin yok edilmesi yönündeki komploları açığa çıkardı. Bu metotlardan biri de siyasi teşkilatların kapatılması ve halk oylarının yok edilmesiydi. Muhaliflerin sahneden silinmesi kesinlikle kabul edilemez ve bu karar aynı zamanda Al-ı Halife rejiminin ne kadar korku ve dehşet içinde olduğunu göstermekte.

El-Vifak halktan bir kez daha ülkede yaşanan olaylar karşısında çok dikkatli olunmasını ve ülkede reformların yapılması ve demokrasi yönündeki taleplerinde ısrar etmeleri istenmiştir.



Yeni yorum ekle