İmam Hamanei: Direniş ve mücadele mazlum Filistin halkının kurtuluşu için tek yoldur

Per, 05/04/2018 - 12:25

İmam Hamanei, Hamas lideri İsmail Heniyye’nin kendisine yazmış olduğu mektuba cevap verdi.

Welayet News - Heniyye’nin kısa zaman önce kendisine gönderdiği mektuba cevap yazan İmam Hamanei, Filistin meselesinin İslam ümmeti meselelerinin başında olduğunu belirtti.

Pars Today'ın aktardığına göre "Şüphesiz mücadele ve direniş mazlum Filistin’in kurtuluş ve yaralarını sarmanın tek yoludur" ifadesini kullanan İmam Hamanei, “Muhabbet dolu mektubunuzda büyük İslam ümmetinin bazı sorunlarına değinmiştiniz. Bazı Arap ülkelerinin hainlik ve nifakları ve onların büyük şeytan’a (Amerika’ya) uymak için komplolarına işaret edip, Filistinli mücahitlerinin düşmanın baskı, zulüm ve cinayetleri karşısındaki ön safta olduğunu belirtmişsiniz. Bu konuda yazdıklarınız gerçeğin ta kendisidir. Biz kendimizi size her türlü destek vermekle mükellef görüyoruz” diye yazdı.

İmam Hamanei, Filistin’e desteğin dini vazife ve insani görev olduğunu belirterek bunları siyasi gelişmelerin ötesinde olduğunu belirtti.

İmam Hamanei, “Bugün İslam ümmetinin izzet ve iktidarına geri dönmesi sadece istikbar ve onun planları karşısında durmakla mümkün olur. Filistin meselesi İslam meselelerinin en başında gelmektedir. Siyonist rejimle müzakere yönünde hareket Filistin milleti zaferini geciktiren affedilemez bir hatadır ve hüsran ile sonuçlanacaktır’’ dedi.

Filistin İslami Direniş Hareketi Hamas'ın siyasi birim başkanı İsmail Heniyye, bir süre önce İmam Hamanei'ne yazdığı mektupta, emperyalizmin Kudüs ve Filistin aleyhindeki büyük komplosuna ve direnişin sembolü olan Gazze mücadelesini ortadan kaldırmak ve bölgedeki rejimlerle ilişkileri normalleştirmeye çalıştığına işaret etmiş ve İran’ın direnişe verdiği desteğe de teşekkür etmişti.

 



Yeni yorum ekle