Rusya'da AVM yangını: Ölenlerin sayısı 64'e yükseldi

Pt, 26/03/2018 - 21:20

Rusya'nın Kemerovo kentinde bir alışveriş merkezinde çıkan yangında ölü sayısının 64'e yükseldi.

Welayet News - Rusya'nın Kemerovo kentinde bir alışveriş merkezinde çıkan yangında ölü sayısının 64'e yükseldi.Soruşturma Komitesi'nden yapılan açıklamaya göre, yaşamını yitirenlerin en az dokuzu, oyun bölümünde çöküntülerin altında kalan çocuklar.Yangının kaynağının sinema salonları ve çocuk oyun alanlarının bulunduğu üst katta yer aldığı saptandı. Olay yerine ulaşan 210 kişilik arama kurtarma ekibi onlarca kişiyi de kurtarmayı başardı.

Soruşturma Komitesi'nden yapılan açıklamaya göre, yaşamını yitirenlerin dokuzu çocuk. Yerel basında hala iletişim kurulamayan kayıp kişiler olduğu ve ölü sayısının artabileceği endişesi dile getiriliyor.

Rusya’nın Kemerovo kentindeki 'Zimnyaya Vişnya' isimli alışveriş merkezinde bugün öğle saatlerinde yangın çıktığı bildirilmişti.

Bölge acil durumlar bakanlığından Sputnik’e konuşan bir kaynak çocukların yangından çıkan duman nedeniyle zehirlendiğini söylemişti.

Yangın esnasında çevreyi güvenlik çemberine alan polis, bölgedeki insanları olay yerinden tahliye etti. Görgü tanıklarının aktardıklarına göre, yangın çıktığı sırada AVM'de en az yüz kişi bulunuyordu.

Sibirya'nın kömür madenciliği faaliyetlerinin yürütüldüğü bir bölgesi olan Kemerovo, Moskova'nın 3 bin 600 kilometre doğusunda yer alıyor. 

 

Tags: 


Yeni yorum ekle