BAE, Bölgesel Savaşların En Büyük Destekçisi

Sa, 23/07/2019 - 09:23

Bir güvenlik danışma merkezi, en son çalışmalarını yayınlayarak; Birleşik Arap Emirlikleri'nin, bölgedeki ülkelerin çoğunda, yıkıcı müdahalelerle bölgesel savaşların en büyük destekçisi olduğunu açıkladı.

Welayet News - Sufan adlı ABD merkezli Güvenlik Danışma Merkezi, en son yaptığı çalışmada, Birleşik Arap Emirlikleri'nin, son yıllarda kendisini Orta Doğu'daki çatışmaların kalbine yerleştirdiğini ifade etti.

Bu merkez, Abu Dabi'nin savaşçılara silah verdiğini ve iç savaşta tehlikeli bir rol oynamaları, isyan ve askeri darbeleri desteklemek için onları eğittiğini de ekledi.

Sufan güvenlik merkezinin yaptığı bir araştırmaya göre bu oyun, sonuçları dikkate alınmadan iç ve dış sorunlara neden olacak şekilde gerçekleştiriliyor. Birleşik Arap Emirlik hükümeti kendi menfaatleri doğrultusunda bölgeye nüfuz etmek için bölgeyi sabote etmeye ve yıkmaya yardım ediyor.

Bu sonuçlar aynı şekilde, BAE’nin Orta Doğu’daki çatışma bölgelerindeki askerlere silah vererek, olaylarda parmağı olduğunu vurgulamaktadır.

Yemen ve Libya’daki ve BAE’nin müdahale ettiği diğer birçok ülkedeki istikrarsızlığa bakıldığında, etkili yabancı tarafların, yabancı menfaatlere hizmet etmek için çatışma süresini uzattığı açıkça ortaya çıkıyor.

BAE Yemen'de de, Arabistan Yarımadası'ndaki El-Kaide'ye bağlı militanların zırhlı araçlar da dahil olmak üzere ABD askeri teçhizatına ulaşması için fırsat oluşturdu.

BAE güçlerinin şu anki odak noktasının Yemen'den geri çekilmesi olmasına rağmen, Abu Dabi'nin Yemen'e müdahaleleri ve el-Kaide ve diğer milis gruplar için silah ve eğitim sağlanması nedeniyle ortaya çıkan zararlar çok büyük.

Fakat BAE ve Suudiler, Sudan'da askeri yapıya, sivil toplum liderliği ile demokratik muhalefeti bastırmaları için destek veriyorlar.

Sufan Merkezi yaptığı çalışmada, Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump hükümeti altında Washington'un, tanksavar füzeleri ve Apaçi helikopterleri dahil olmak üzere silah ve zırhlı araçlar satmaya devam ettiğini açıkladı.



Yeni yorum ekle