Hizbullah, Arap Liderlerinin Kararlarını Eleştirdi

Çar, 03/04/2019 - 12:05

Hizbullah, Tunus'daki Arap liderlerinin yayınladığı ortak kararları eleştirdi ve Mişel Avn'ın tutumuna övgüde bulundu.  

Welayet News - El-Menar haber ajansının bildirdiğine göre Hizbullah, Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Avn'ı övdü ve Arap liderlerinin kararlarını eleştiren bir bildiri yayınladı. 

Hizbullah yayınladığı bildiride şu açıklamalarda bulundu:" Arap Birliği liderlerinin kararları, Ümmet'in içinden geçtiği merhalenin önemiyle kıyaslandığında naçiz kaldı ve ABD'nin Kudüs ve Golan Yahudiliği konusundaki kararlarıyla ilişki seviyesinin ötesine geçmedi. Arap Birliği'nin konumu büyük bir tutarsızlık gösterdi. Arap ülkelerinin liderleri, Arapların işgal altındaki Kudüs'ü ve Golan'ı geri alma hakkını vurgularken, birçoğunun Siyonist düşmanla olan ilişkileri normalleştirmek için daha fazla adım atmaya çalıştıklarını görüyoruz. Hatta bazıları İsrail’e neden uzun süre önce kucak açmadıkları için kendilere serzenişte bulunuyor." 

Hizbullah, ülkenin Cumhurbaşkanı Mişel Avn'ı Lübnan, Filistin ve Golan'ı savunmasından ötürü ve bunun yanı sıra Lübnan ve Filistin direnişini destekleyen Tunus ulusal ve etnik hareketine övgüde bulundu. 

Açıklamada ayrıca, tüm kısıtlama ve kuşatmalara rağmen Filistin halkının direniş göstermesine ve Filistinlilerin Geri Dönüş Yürüyüşlerine büyük orandaki katılımına övgüde bulunuldu ve Filistin halkının bu büyük katılımı, yüzyılın anlaşmasıyla Filistin davasını yok etme girişimlerine güçlü bir tepki olduğu belirtildi. 



Yeni yorum ekle