Fas, Suriye’nin Arap Birliği’ne Dönüşüne Destek Veriyor

Per, 24/01/2019 - 13:26

Fas Dışişleri Bakanı bir röportajda, Şam'ın Arap Birliği'ne dönmesi için Arap ülkelerinin koordinasyon içinde olması gerektiğini söyledi. 

Welayet News - Fas Dışişleri Bakanı Nasır Burita, bir röportajında Suriye'nin Arap Birliği'ne dönüşü konusunda öncekinden farklı bir pozisyon aldı. 

Nasır Burita, el-Cezire haber kanalıyla yaptığı röportajda, "Suriye'nin Arap Birliği'ne dönüşü için Arap ülkeleri uyum içinde olmalıdır." dedi. 

2011'de Suriye'deki huzursuzluğun başlamasından sonra, çoğu Arap ülkesi Şam'daki elçiliklerini kapattı ve Suriye'nin Arap Birliği'ne üyeliği de askıya alındı. Bu ülkelerin çoğu Suriye'deki terörist grupların destekçileri olsa da, şimdi Suriye'ye dönmek ve elçiliklerini Şam'da tekrar açmak istiyorlar. 

Fas da diğer birçok Arap ülkesi gibi, 2011'de Suriye'deki huzursuzluğun başlamasından sonra büyükelçisini geri çağırdı. Kısa bir süre sonra, Suriye'nin Arap Birliği'ndeki üyeliği askıya alındı. Suriye'nin bu birliğe dönüşü bir fikir birliği gerektiriyor.

Birkaç hafta önce, Birleşik Arap Emirlikleri hükümeti Şam'daki elçiliğini tekrar açtı. Ardından Bahreyn hükümeti de Şam büyükelçiliğini açma niyetini açıkladı. 

 



Yeni yorum ekle