İslam İnkılabı Rehberi: Batı'nın tavsiyelerine asla güvenmeyin

Çar, 23/01/2019 - 15:08

İslam İnkılabı Rehberi İmam Hamanei, muhtelif bilimlerde ilerleme kaydetmek için her alanda gece gündüz çaba ve gayret gösterilmesi gerektiğini belirterek, ülkenin bilim yolunda hareket hızının asla yavaşlayıp, durmaması gerektiğini vurguladı.

Welayet News - İslam İnkılabı Rehberi İmam Seyyid Ali Hamanei bugün öğle saatlerinde İran Bilim Kalkınma ve Bilişsel Teknolojiler Merkezi yöneticileri ve çalışanları, Bilim Bakanı ve ilgili hocalar ve rektörleri kabul ettiği görüşmede, yeni bilim ve teknolojilerin gerisinde kalan herhangi bir milletin geri kalmışlık, zillete düşmek ve büyük güçler tarafından sömürülmekten başka bir kaderi olmayacağını vurguladı.

İran'ın son 20 yıldaki bilimsel hareket hızını iyi niteleyen İslam İnkılabı Rehberi, bilim yolunda hareket hızının azalması değil gelecek 20-30 yıla kadar korunup, takviye edilmesi ve böylece zirveye ulaşması gerektiğini kaydetti.

Bu konuda araştırmacılara ikişer tavsiye öneren İmam Hamanei sözlerini şöyle sürdürdü: Birincisi şu ki bilimsel kalkınma için Batı’nın tüm kabiliyetlerini kullanın ve bu konuda çıraklık yapmaktan asla kaçınmayın, zira biz çıraklık yapmaktan değil “her daim çırak kalmaktan” nefret ediyoruz.

Her daim Batılılar'a suizan ile bakılması gerektiğine dikkat çeken İslam İnkılabı Rehberi şu beyanatta bulundu: "Batı’nın planlarıyla tavsiyelerine asla güvenmeyip onlara her zaman tereddütle bakın. Halihazırda bilim alanında en büyük gelişmelere ulaşan Batı tarih boyunca milletlere karşı en büyük cinayetleri de işlemiştir."

 



Yeni yorum ekle