Ömer el-Beşir: Suriye'yi Arap Dünyasına Geri Getirmek İçin Çaba Harcıyoruz

Sa, 01/01/2019 - 13:45

Sudan Cumhurbaşkanı, ülkesinin Suriye'nin Arap dünyasına dönmesi yoluyla Arap dünyasındaki boşlukları doldurmak için çokça çaba harcadığını açıkladı. 

Welayet News - El-Kudüs el-Arabi gazetesinin haberine göre, Sudan Cumhurbaşkanı Ömer el-Beşir, ülkesinin bağımsızlığının 63. yıldönümü vesilesiyle yaptığı konuşmada, Sudan'ın dış ülkelerle ilişkilerinde işbirliğinin, kardeşliğin ve iyi komşuluk değerlerini koruduğunu ve uluslararası barış ve güvenliğin temellerini güçlendirdiğini söyledi. 

Sudan Cumhurbaşkanı, ülkesinin Suriye’nin Arap dünyasına dönmesiyle Arap dünyasındaki boşlukları doldurmak için çok mücadele ettiğini aktardı. 

16 Aralık 2018'de, Ömer el-Beşir, 2011'den bu yana Suriye'ye giden ve Suriyeli mevkidaşı Beşar Esad ile Şam'da bir araya gelen ilk Arap Cumhurbaşkanıydı. 

Arap Birliği Kasım 2011’de Suriye üyeliğini askıya aldı.  El-Beşir konuşmasının devamında Sudan'ın, samimi ve dürüst çabalarıyla, Arap işbirliğine ve Arap-İslami dayanışma mekanizmalarının güçlendirilmesine katkıda ortak olduğunu ve Yemen’in dengelenmesinde etkili bir rol oynadığını iddia etti. 

Sudan 2015 yılı Mart ayında Suudi Arabistan öncülüğündeki mütecaviz Arap koalisyonunda Yemen'deki Ensarullah'a karşı savaştı.  El-Beşir, "Bölgemiz benzeri görülmemiş müdahalelere tanıklık etti, ancak yabancı ülkelerle ve tüm bölgesel ve uluslararası ülkelerle olan ilişkilerimizi adalet ve bölgesel ilişkiler ile pozitif etkileşim temelinde koruyabildik." dedi. 

Sudan Cumhurbaşkanı, ülkesinin ahlak ilkeleriyle Afrika kıtasında ve Afrika Boynuzu bölgesinde barış kurmaya kararlı olduğunu söyledi.  El-Beşir Sudan'ın, terörizm, insan kaçakçılığı, uyuşturucu ve para aklama ile mücadelede büyük çaba harcadığını ifade etti.  Sudan Cumhurbaşkanı Ömer el-Beşir konuşmasının sonunda, "Sudan, barışın bir simgesi ve bölgedeki istikrarda ana faktördür." dedi.

 



Yeni yorum ekle